Preminula Jadranka Stojaković

tačno.net
Autor/ica 4.5.2016. u 09:22

Preminula Jadranka Stojaković

Velika pjevačica, kantautorica i velika zvijezda bivše Jugoslavije Jadranka Stojaković izgubila je bitku za život, potvrđeno je za N1 iz socijalnog centra Caritas Ivan Pavao II – Doma za starije osobe.

Posljednje dane života provela je u Caritasovom domu u Banja Luci.

Kantautorica i akademska slikarica nakon više od četrdeset godina pjevačke karijere nije mogla više pjevati, ni svirati gitaru. Teška i neizlječiva amniotrofična lateralna skleroza oslabila joj je mišiće, tako da je zadnjih godina mogla je svirati tek usnu harmoniku.

Rođena je 24. srpnja 1950. godine u Kraljevoj Sutjesci, u Sarajevu počela s karijerom sa samo 16 godina. Bila je, naime, dio benda svog ujaka jazz autora Vukašina Radulovića.

Kao prateći vokal 1981. godine otišla je na Eurosong zajedno s izvođačem Vajtom, a tri godine kasnije je napisala je naslovnu pjesmu za Olimpijadu u Sarajevu, što joj je donijelo zaokret u karijeru.

Naime, zbog nastupa je pozvana u Japan, gdje će provesti 23. godine – gdje se počela i baviti slikarstvom. Japan napušta 2011. godine nakon nesreće na pozornici te se zbog bolesti vraća u Bosnu i Hercegovinu.

Karijeru su joj obilježile pjesme poput “Što te nema”, “Bistre vode Bosnom teku” i “Sve smo mogli mi”.

Izvor: YouTube

N1

tačno.net
Autor/ica 4.5.2016. u 09:22