Preminula Segmedina Srna-Bajramović

Federalna.ba
Autor/ica 1.6.2022. u 09:36

Preminula Segmedina Srna-Bajramović

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo i delegatkinja u Domu naroda FBiH, Segmedina Srna-Bajramović preminula je jučer u Sarajevu u 49. godini.

U TV novinarstvu se pojavljuje ratne 1993. godine, kada sa grupom entuzijasta Radio-televizije BiH pokreće tada izuzetno gledanu emisiju Rat art. Tih najtežih godina, vedro Segmedinino lice i umirujući prepoznatljiv zvonki glas bili su pravi melem unajtežim danima kroz koje je prolazila BiH.

“Bila je borac za ravnopravnost svih naroda i građana u ovoj državi”, kazao je Senad Zaimović,

Kako se sjeća Ismeta Dervoz, uvijek je bila odgovorna, prisutna, neko ko je bio spreman pomoći, neko ko je sa svima lijepo sarađivao – Segi je uvijek bila raja.

Pamtit ćemo je kao voditeljicu i urednicu svih revijalnih velikih TV projekata: Ekselencijo, dobro veče, Subotom uvečer, Pozitiv, Eurosong, Šlager sezone, Izbor za Miss BiH, Kviz i još mnogo toga.

“Njeni dječaci treba da znaju da je izuzetno puno ljudi koji vole njihovu mamu i koji cijene njihovu mamu, a i njen suprug, isto tako, da je uz sebe imao ženu koja je zavrijedila s razlogom izuzetno poštovanje u ovoj BiH”, riječi su Midhete Kurspahić

Urednik Redakcije za kulturu FTV-a Ivica Pjanić istakao je kako ćemo Segmedinu pamtiti po osmijehu, po nezaboravnoj energiji: “Ona nam je bila standard i putokaz kako treba otkrivati vedrinu i pozitivnu energiju u programima Federalne televizije”.

Od 2010. godine, Segmedina je bila prepoznatljiva i aktivna sudionica političkih zbivanja u BiH – zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, potpredsjednica Glavnog odbora SDP-a BiH, delegat u Doma naroda Federalnog parlamenta.

Nama, njenim kolegama i saradnicima, ostat će u sjećanju kao istinski profesionalac i neko na koga smo se uvijek mogli osloniti, a u bh. javnosti ostat će upamćena kao jedno od najmarkantnijih imena bosanskohercegovačkog TV novinarstva, piše federalna.ba.

Segmedina Srna-Bajramović bit će ukopana  2. juna 2022. na groblju Bare u Sarajevu. U sali Parlamenta Federacije BiH će biti održana komemoracija u 12 sati nakon čega je u 15 sati planirana sahrana i posljednji ispraćaj na groblju.

Federalna.ba
Autor/ica 1.6.2022. u 09:36