Priča iz rata u Bosni u crnogorskom filmu sa holivudskim glumcima

Autor/ica 29.1.2012. u 20:31

Priča iz rata u Bosni u crnogorskom filmu sa holivudskim glumcima

Poslije godinu dana završeno je snimanje crnogorskog filma, pod nazivom “AS Pik Loša sudbina” u produkciji Udruzenja filmskih stvaralaca Crne Gore po scenariju Obrada Nenezića i u režiji Draška Djurovića. Na lokacijama Bara Ulcinja i Podgorice snimljena je ova opora filmska priča iz devedesetih.

“Velika ekipa glumaca, na čelu sa Banetom Popovićem, Momčilom Otasevićem, Jelenom Simić i Danilom Čelebićem imala je složene zadatke da dočara likove žestokog vremena koje smo svi upamtili i koje nas je sve promjenilo” – kaže reditelj ovog projekta Draško Djurović.

Po prvi put u istoriji crnogorske kinematografije u filmu glume i dva glumca iz holivudskih blokbastersa Michael Madsen junak Tarantinovog KILL BILL-a i Telme i Luiz Ridlija Skota, te Pedja Bjelac čarobnjak iz Hari Potera 4 I Hronika Narnije.

Poznati filmski stvaralac iz Makedonije Moni Damevski (Pre kise) bio je saradnik reditelju Drasku Djurovicu na ovom projektu od koga crnogorska kinematografija mnogo očekuje.

Postprodukcija filma biće uradjena u Turskoj pod okriljem montazera Mustafe Preseve,između ostalog, poznatog po svom radu na filmovima “Tri minareta u New Yorku” i “Kako je propao rok and roll” .

Pemijera se očekuje u junu, jer film već ima pozive iz inostranstva zbog pojavljivanja poznatih glumaca.

 

Autor/ica 29.1.2012. u 20:31