Prolongirana premijera predstave “Isus, Sin Čovječji”

tačno.net
Autor/ica 10.5.2021. u 16:34

Prolongirana premijera predstave “Isus, Sin Čovječji”

Premijera predstave „Isus, Sin Čovječji“ prolongirana je zbog, kako navode iz Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Mostar, iznenadne operativne intervencije koju je danas imao jedan član glumačkog ansambla.

S obzirom da je riječ o lakšem zdravstvenom problemu, premijera se odgađa za dva do tri dana, te kako navode u saopćenju, blagovremeno će informisati javnost putem medija i društvenih mreža o novom datumu premijere i repriznih izvedbi predstave.

Podsjećamo, riječ je o predstavi „Isus, Sin Čovječji“ koju je režirao Robert Pehar, koji ujedno i glumi u ovoj predstavi, a osim njega igraju Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Dražen Pavlović, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Ivo Krešić, Anja Kraljević, Iva Šimić, Velimir Pšeničnik Njirić, Ana Ljubić, Ivan Prskalo, Filip Lukenda, Zorislav Galić i Branko Kuzmanović.

Dramaturg je Dragan Komadina, autor glazbe Gabrijel Prusina, kostimografkinja Mirjana Zagorec, a scenografiju potpisuje Vesna Režić.

Predstava je nastala po istoimenoj knjizi Halila Džubrana, koja je zapravo poetizirana biografija Isusovog života.

Halil Džubran, libanonsko-američki pjesnik, slikar i filozof, bio je pripadnik Maronitske crkve koja je dio tzv. Istočne Katoličke crkve, a pisao je na arapskom i engleskom jeziku. Najviše ga je zanimala kršćanska i islamska filozofija i teologija, koje su ga oblikovale i imale snažan utjecaj na njegovo stvaralaštvo.

tačno.net
Autor/ica 10.5.2021. u 16:34