Promocija knjige Dragana Markovine „Doba kontrarevolucije“ u Zagrebu

tačno.net
Autor/ica 10.11.2017. u 09:40

Promocija knjige Dragana Markovine „Doba kontrarevolucije“ u Zagrebu

Promocija knjige Dragana Markovine ‘Doba kontrarevolucije’ u izdanju zagrebačke Razloga – Mira Šuvar, održat će se 13. studenog 2017. g. u velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu, Perkovčeva 2, s početkom u 18 sati. 

O knjizi će uz autora govoriti i Viktor Ivančić, Hrvoje Klasić i Pero Kvesić. 

Većina tekstova u ovoj knjizi objavljena je u razdoblju od svibnja 2015. do veljače 2017. godine na portalu Telegram, a manji broj u Novostima, Prosvjeti i portalima: lupiga.com, tacno.net, stav.cenzura.hr, recom.com i noviplamen.org.

Ovako posloženi, zajedno s tematskim intervjuima o prošlosti i sadašnjosti ovih prostora, zorno svjedoče o dobu kontrarevolucije u kojem egzistiraju postjugoslavenska društva i države.

Za ovu su knjigu izvorno napisani ovi tekstovi: Uvodno poglavlje, Zatiranje republikanizma ili kako je sve počeloZajednički revizionistički narativ na postjugoslavenskom prostoru, ‘Za dom spremni’ ponovno u Jasenovcu, Parcelizirana stvarnost Bosne i Hercegovine, prva tri teksta o mostarskoj krizi, poglavlja o BiH pod naslovima: Ima li šansi za graðansko društvo i Stolac između fašizma i antifašizma, zaključno poglavlje o Srbiji: Srpski porazi kroz dioptriju Borisava Jovića, te zaključno poglavlje knjige: Odgovornost ljevice.

tačno.net
Autor/ica 10.11.2017. u 09:40