Promocija knjige “Istina iza vrata” autora Zlatka Dizdarevića i Tomislava Jakića

tačno.net
Autor/ica 7.12.2015. u 08:58

Promocija knjige “Istina iza vrata” autora Zlatka Dizdarevića i Tomislava Jakića

Tomislav Jakić i Zlatko Dizdarević / Foto: D. JELINEK

Centar za kritičko mišljenje i portal Tacno.net organiziraju promociju knjige “Istina iza vrata” autora  Zlatka Dizdarevića i Tomislava Jakića,  7.12.2015. g. u 17 sati u Kongresnoj dvorani hotela Bristol u Mostaru.

Ovo je zbirka novinskih tekstova dvojice vrsnih vanjskopolitičkih analitičara i komentatora, rijetkih svjetionika u tami laži u koju je zaglibio suvremeni svijet, Zlatka Dizdarevića i Tomislava Jakića i u izdanju sarajevskog »Rabica«.

Tekstovi u ovoj knjizi svojevrsna su profesionalna ali i ljudska legitimacija njihovih autora. Oni dokazuju zrelost promišljanja, utemeljenost analiza, ali i hrabrost da se pliva matici usprkos, da se ne prihvaća zadani i preovladavajući zadani diskurs gledanja na ovaj ili onaj fenomen, nego da se stvari nazovu pravim imenom, i to bez zadrške. (Stjepan Mesić)

Ova knjiga nije žalopojka za romantičnim vremenima kada su se politikom i novinarstvom bavili ozbiljni i odgovorni ljudi. Tekstovi Zlatka Dizdarevića i Tomislava Jakića ne govore primarno o onome što su politika i novinarstvo nekoć bili i značili, oni govore o onome što te dvije devastirane profesije mogu i trebaju biti; brana manipulacijama i proturanju prizemnih interesa pod ispraznim egidama ovih idealizama i onih radikalizama. (Ivica Đikić)

O knjizi će govoriti:

prof.dr. Dino Abazović

prof. dr. Dubravko Lovrenović

autori: Zlatko Dizdarević i Tomislav Jakić

 

Plakat_tribina_1asd

 

 

tačno.net
Autor/ica 7.12.2015. u 08:58