Promocija knjige poezije ”Gutač nula” Vuka Rodića u Zvonu

Kristina Ljevak
Autor 20.6.2017. u 09:29

Promocija knjige poezije ”Gutač nula” Vuka Rodića u Zvonu

Foto: Dženat Dreković

Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono organizira promociju knjige ”Gutač nula” autora Vuka Rodića koja će se održati u galeriji Zvono (Obala Maka Dizdara 10) u petak, 23. juna u 21:00.

Na promociji učestvuju: Vuk Rodić, Kristina Ljevak (moderatorica) i Marko Tomaš (urednik).

Knjigu ”Gutač nula” objavila je zenička izdavačka kuća “Vrijeme” u okviru biblioteke “Nova osjećajnost” koju uređuje Marko Tomaš.

O knjizi:

“Poezija Vuka Rodića ne imitira beskompromisan život, beskompromisan život imitira poeziju Vuka Rodića. Govorimo, dakle, o hodu po rubu u svakom smislu. Nekom će neposrednost ovih pjesama biti prst u oko, a nekom drugom pak pružena ruka prijatelja, otvaranje duše, pokušaj da se stupi u istinsku komunikaciju. Biti iskren u ovakvom svijetu, u današnjem trenutku nije mnogo, to je najviše što čovjek može tražiti od sebe i drugih, jer kako drugačije jurišati na samoću koja nas guta, uvlači u čeljusti koje su zinule proždrati cijeli naš planet skupa s idejama, mašinama i poezijom?”

Marko Tomaš

O autoru: 

Vuk Rodić rođen je 1958. godine u Mesićima kod Rogatice. Studirao na Poljoprivrednom fakultetu u Sarajevu i Višoj pomorskoj školi u Rijeci, Kotoru i Splitu.

Prvu knjigu pjesama “Vremeplov” objavila mu je Izdavačka kuća “Svjetlost”. Zbirku “Sfumato” štampao je sarajevski Buybook 2007. godine.

Kristina Ljevak
Autor 20.6.2017. u 09:29