Promocija knjige “SRCEM DO BESKRAJA”

tačno.net
Autor/ica 6.6.2016. u 08:36

Promocija knjige “SRCEM DO BESKRAJA”

SRCEM DO BESKRAJA – roman u pričama, Dobra Knjiga, Sarajevo, 2016.

 

Promocija knjige  “Srcem do beskraja” autora Branislava A. Mikulića  održat će se u četvrtak, 9. juna u 18.30 u prostorijama Kršćanske Baptističke Crkve, ul. Ljubljanska br.26, u Sarajevu.

Roman ‘Srcem do beskraja’ je autorov literarni prvijenac. No, to ne znači da je Mikulić početnik – on se druži s perom već decenijama, cio radni vijek proveo je pasionirano istražujući, studirajući, izvještavajući i pišući. O tome svjedoče mnogi naučni članci, knjige i monografije kojima Mikulić stoji u potpisu. Ni sada, kada je plodna karijera naučnika iza njega, on se ne odriče pisanja, te velike ljubavi mu. Već zdušno nastavlja. Kazuje neobične priče, o naoko običnim stvarima. Otkriva magično u naizgled svakodnevnom. I sve to čini ispovijedajući ono što je sam prošao i doživio, ono što ga je nezaboravno dotaklo. Bilježi, kako sam često veli, tek ono što je oslušnuo uhom, vidio okom i razumio … srcem. Samo to, ništa više.  (Izedin Šikalo)

Ova knjiga je uistinu oda ljubavi, hvalospjev najdubljoj emociji koju čovjek i svijet poznaju, onoj koja je prapočetak svega, čovjeka i svijeta. Kroz životne priče svima bliske, ima ih dvadesetak, ona kazuje kako je ljubav silna, kako tugu u radost pretvara, bolesti smrtne podnošljivima čini, plač u smijeh obrće, kako beznađe od nje bježi. Kazuje kako ljubav čuda neviđena čini, da nas čudotvorcima pravi. Pa poručuje da je ljubav moćna, svemoćna, baš kao Bog što je. Da Ljubav bog je. (Haris Kulovac)

tačno.net
Autor/ica 6.6.2016. u 08:36