Promocija knjige “Toliko o tome” Elvedina Nezirovića

tačno.net
Autor/ica 16.4.2013. u 14:40

Promocija knjige “Toliko o tome” Elvedina Nezirovića

Sarajevska promocija knjige priča “Toliko o tome” Elvedina Nezirovića, održat će se u sklopu jubilarnog 25. Međunarodong sajma knjige u Skenderiji, u nedjelju, 21. aprila, s početkom u 15.10 h. Knjigu će promovirati izdavač Izedin Šikalo iz sarajevske Izdavačke kuće „Dobra knjiga“, urednik Mirzet Hamzić, te autor Elvedin Nezirović. Inače, “Toliko o tome” je zbirka od dvanaest priča od kojih su neke nagrađivane na književnim festivalima i konkursima kako u BiH tako i u regionu. Mostaska promocija zakazana je za 25. april u Narodnoj biblioteci na Luci.

O knjizi su rekli:

Odavno je bilo vrijeme da se pojavi pripovjedač poput Nezirovića. U knjizi jedinstvene, svježe organizacije i hrabrog sadržaja, donosi priče s drugog nepotkupljivog moralno i estetski nepotkupljivog svijeta. Uprkos razlijeganju rafala ljudske gluposti u vremenu u kojem nastaju, ove priče ostavljaju nadu onima koji dijele vrijednosti s autorom koji je uništen, ali ne i poražen.” (Mirzet Hamzić)

„…U Nezirovićevom pripovijedanju jasno su uočljivi različiti civilizacijski slojevi, ali niti jedan od uticaja koji je ostavio trag na formiranje pisca nije prenaglašen. Koristeći efikasnu narativnu tehniku, Elvedin Nezirović je napisao knjigu koja predstavlja značajnu literarnu činjenicu na ovim prostorima i potvrdio prepoznatljivost svog rukopisa.“ (Enes Halilović)


tačno.net
Autor/ica 16.4.2013. u 14:40