Promocija knjige Tomislava Jakića: “Nisam zavijao s vukovima”

tačno.net
Autor/ica 11.6.2014. u 13:24

Promocija knjige Tomislava Jakića: “Nisam zavijao s vukovima”

U izdanju nevladine organizacije Gariwo iz Sarajeva 2013. godine objavljena je knjiga Tomislava Jakića „Nisam zavijao s vukovima“. Radi se o drugom, dopunjenom izdanju.

Knjiga je autorovo svjedočanstvo, potkrijepljeno dokumentima i fotografijama, o tri perioda Hrvatske. O Hrvatskoj za vrijeme Drugog svjetskog rata, nakon njega, te o Hrvatskoj nakon sticanja nezavisnosti. Jakić govori iz vlastitog iskustva TV novinara, publiciste i savjetnika za vanjsku politiku bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića. Bez dlake na jeziku i iz prve ruke govori se o UDB-i, neoustaštvu, Titu, Tuđmanu, Mesiću, antisemitizmu u Hrvatskoj i mnogim drugim temama.

Promocija knjige će se održati u ponedjeljak, 17. juna 2014., u Mostaru u Muzičkom centru Pavaroti, Maršala Tita 179, s početkom u 17h. O knjizi će govoriti: Zlatko Serdarević, Gradimir Gojer i Amer Tikveša. Promociju će moderirati Svetlana Broz.

Svi prisutni će dobiti na poklon primjerak knjige.

Organizatori promocije su NVO Gariwo i Centar za kritičko mišljenje.

Knjiga je objavljenja u sklopu projekta kojeg je finansijski podržalo Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

 

tačno.net
Autor/ica 11.6.2014. u 13:24