Promocija knjige “NA KOJEM SI NIVOU SVIJESTI? Priručnik za političare i one koje politika zanima” Indire Nović i Asima Haračića u Sarajevu

tacno.net
Autor 31.8.2022. u 09:36

Promocija knjige “NA KOJEM SI NIVOU SVIJESTI? Priručnik za političare i one koje politika zanima” Indire Nović i Asima Haračića u Sarajevu

Centar za kritičko mišljenje i portal Tacno.net organizuju promociju  knjige “NA KOJEM SI NIVOU SVIJESTI? Priručnik za političare i one koje politika zanima” autora Indire Nović i Asima Haračića.

O knjizi će govoriti: Prof. dr. Esad Bajtal, prof.dr. Edina Bećirević, književnica Ferida Duraković  i autori knjige Indira Nović i Asim Haračić.

Promociju će moderirati Jelena Brkić.

Promocija će se održati u Sarajevu 2. septembra 2022. u 20 sati- Knjižara  Buybook, Radićeva 4.

Indira Nović, klinički psiholog, radi u australskom centru za mentalno zdravlje STARTTS (NSW Service for the Treatment and Rehabilitation of Torture and Trauma Survivors)

Asim Haračić, psihijatar, klinički direktor psihijatrijskog odjela u bolnici Providence, Washington, DC. Član je  Bosansko-američke akademije nauka i umjetnosti.

Rekli su o knjizi:

Ovaj ”Priručnik za političare” je putovanje kroz našu stvarnost i pruža odlične smjernice za podizanje svijesti o svim važnim pitanjima s kojima se suočavamo. Negativne pojave u društvu prezentirane su na zanimljiv način i bude u čitaocu želju da i sam učestvuje u traženju rješenja. Obavezna je literatura za one koji ulaze u politiku i žele steći komunikacijske vještine ili znanja neophodna za aktivni politički angažman.

Alma Kratina

Inspirativno, inovativno i veoma korisno štivo. Čitaocu nudi čak i dozu prijeko potrebnog optimizma i ostavlja ga sa zaključkom da je bolje od ovoga što sada živimo ipak moguće.

Prof.dr. Edina Bećirević 

Promjena društva moguća je kroz promjenu svijesti pojedinca. “Na kojem si nivou svijesti?“ ukazuje na uzroke koji blokiraju promjenu, ali i načine na koje se blokade mogu otkloniti. Preporučujem je svakom političaru kojem je cilj izvesti društvo na put razvoja i prosperiteta.

Bruno Bokšić    

Riječ je o knjizi koja jača motivaciju za politički angažman, pa tako pomaže i osobama pogođenim apatijom i pasivnošću. Koristiću je kao udžbenik.

Prof. Dženana Kalaš 

“Na kojem si nivou svijesti: Priručnik za političare i one koje politika zanima“ s laserskom preciznošću skenira društvo u kojem živimo. Čitajući je, čitatelj se pita: „gdje sam ja u ovoj priči?“ – zato predstavlja vrijedan doprinos procesu individualnog osvještavanja. Iako je tekst potkrijepljen znanstvenim spoznajama i brojnim citatima lokalnih, regionalnih i međunarodnih političara, filozofa i drugih mislilaca i publicista, pisan je pitkim jezikom i duhovitim stilom, i čita se poput najuzbudljivijeg psihološkog trilera.

Egli Ilić  

tacno.net
Autor 31.8.2022. u 09:36