Promocije knjiga za vrijeme Sarajevo Film Festivala u Buybook-u

tačno.net
Autor/ica 11.8.2022. u 12:57

Promocije knjiga za vrijeme Sarajevo Film Festivala u Buybook-u

Foto: Buybook

Izdavačka kuća Buybook će, za vrijeme Sarajevo Film Festivala, 16., 17. i 18. augusta, organizovati promocije knjiga „Četvrta violina“ Saše Savića, „Nemoj ići u Anderlecht“ Srđana Gavrilovića i „Projekat Lazarus“ Aleksandra Hemona. Promocije će se održati u unutrašnoj bašti knjižare Buybook u Radićevoj ulici u 20 sati.

Više o autorima:

Saša Savić je rođen u Tuzli 1967. godine. Odrastao je i živio u Sarajevu do svoje dvadeset pete godine. Jedan je od osnivača Omladinskog programa Radio Sarajeva koji se emitovao u Bosni i bivšoj Jugoslaviji nekoliko godina prije rata. Rat ga je zatekao u Sloveniji, odakle odlazi u Prag. Posljednjih dvadeset i pet godina živio je u New Yorku, gdje je vodio neke od najvećih američkih reklamnih agentura. U proteklih pet godina dva puta je proglašen menadžerom godine u reklamnoj industriji SAD-a. Strastveni je ribolovac, pčelar i filantrop. Četvrta violina je njegova prva knjiga.

Srđan Gavrilović (Mostar, 1991) završio je Srednju školu likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića na grafičkom odsjeku. Jedan je od osnivača i glavnih urednika portala za književnost i kulturu Strane. Iza sebe ima objavljenu zbirku kratkih priča Ljetne himne u izdanju SPKD Prosvjeta Mostar. Trenutno živi u Belgiji gdje piše i studira.

Aleksandar Hemon rođen je u Sarajevu 1964. godine. Početak rata u BiH zatekao ga je u SAD-u, gdje odlučuje da ostane, te počinje pisati na engleskom jeziku. Objavio je zbirke priča Pitanje Bruna, Ljubav i prepreke i Knjiga mojih života, romane Čovjek bez prošlosti, Projekat Lazarus i Kako su nastali Ratovi zombija, te memoarske knjige Nije ovo tvoje i Moji roditelji. Dobitnik je brojnih nagrada.

tačno.net
Autor/ica 11.8.2022. u 12:57