Provedite ove dane sa najdražim ljudima

Smajo Safić Gupta, vaidya
Autor/ica 21.12.2021. u 11:02

Izdvajamo

  • Čovjek je istodobno opterećen i blagoslovljen velikom odgovornošću slobodne volje – dobronamjerne mislenosti. Naša je budućnost u velikoj mjeri određena našim današnjim izborima. Uspjehom se smatra ako smo zadovoljni stanjem sopstvenog uma.

Povezani članci

Provedite ove dane sa najdražim ljudima

PRAETORIANPHOTO, GETTY IMAGES

Trebamo se zapitati je li važnije imati ukrašeni bor i stol, puno poklona „današnjega marketinga“, i dočekati Božić nervozan i bezvoljan ili je važnije to vrijeme provesti u miru i ljubavi s onima koji nam nešto znače u životu.

Najveći problem Božića u iščekivanju Nove godine jest marketinška indoktrinacija – pretjerivanje u trošenju te neprestana nervoza. Sa svih strana bliješti veselje, šarenilo, propagirana radost, što onima koji su u nevolji još više potencira njihovu bol i težinu osjećaja nedostatnosti, promašenosti ili usamljenosti.

Kroz sve to smo se zaboravili veseliti, družiti, širiti radost među bližnjima i ljudima koje volimo i potpuno zaboravili izvornu poruku Božića. „Bog ti na Božić poručuje da zaviriš u srce siromašna čovjeka, svoga bližnjega i otkriješ bogatstva njihovih ljudskosti, da se makneš od onih koji se prikazuju kao veliki Ego i moćni misleći da nešto od njih možeš dobiti.“

Čak i kad smo svjesni izravne i bespoštedne propagande, nevjerojatne ponude i ponašanje naših bližnjih relativno nas lako povuku u Božićno potrošačko kolo! Pravi poklon možeš dobiti samo od onih koji su iskrena srca, koji nemaju računicu kada pomažu, kojima je na usnama i Duši ono što misle.

Utjecaj praznika kroz Decembar iz nas samih kreće mir ili nemir – stoga se trebamo zapitati je li važnije imati ukrašeni bor i stol, puno poklona „današnjega marketinga“, i dočekati Božić nervozan i bezvoljan ili je važnije to vrijeme provesti u miru i ljubavi s onima koji nam nešto znače u životu.

Osjećanja su međusobno povezana sa zavisnošću o nekome ili nečemu. Ona su prirodna kod svih ljudi, ako ne prelaze određene granice. Snažne emocije blokiraju snagu razuma i duha. Otvoriti svoje srce ljubavi i praštanju prema bližnjima i pojednostavite život, to je najbolji put Radosti u Duši.

Razum je uvijek sjedinjen/povezan sa Dušom, koja je sama svijest. Provedite ove dane sa najdražim ljudima… budite zajedno i budite sretni tj. okitite se toplinom, osmjesima i ljubavlju.

Čovjek je istodobno opterećen i blagoslovljen velikom odgovornošću slobodne volje – dobronamjerne mislenosti. Naša je budućnost u velikoj mjeri određena našim današnjim izborima. Uspjehom se smatra ako smo zadovoljni stanjem sopstvenog uma.

Smajo Safić Gupta, vaidya
Autor/ica 21.12.2021. u 11:02