Prvi internacionalni ŠANTIĆEV FESTIVAL DJECE PJESNIKA

tačno.net
Autor/ica 29.1.2014. u 11:42

Prvi internacionalni ŠANTIĆEV FESTIVAL DJECE PJESNIKA

Povodom godišnjice smrti Alekse Šantića, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo Prosvjeta Mostar organizuje prvi internacionalni Šantićev festival djece pjesnika koji će se održati 01. i 02. februara u Mostaru.

U festivalu će kroz niz programa učestvovati djeca pjesnici iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

SPKD Prosvjeta Mostar je raspisala konkurs za literarne radove djece pjesnika koji je bio otvoren do 31.12.2013. godine. Na konkurs su stigle stotine radova iz cijele regije da bi stručni žiri od tih radova odabrao 15 finalista i to: Tamaru Sokolov (Srbija), Aleksu Marijanovića (Srbija), Mariju Stanković (Srbija), Saru Georgijeva (Makedonija), Jaku Lesjak (Slovenija), Bornu Borisa Baletića (Hrvatska), Teodoru Đinović (Crna Gora), Grgurić Sofiju (Crna Gora), Iman Dolić (BiH), Goranu Đokić (BiH), Mahmuta Beširevića (BiH), te iz Mostara Naidu Điho, Marka Glavaša, Emu Čorbadžić i Luciju Mikulić, koji će učestvovati u finalnom djelu festivala 01. i 02.02. u Mostaru.

tačno.net
Autor/ica 29.1.2014. u 11:42