PUBLIKA I ŽIRI DODJELILI NAGRADE ZA PREDSTAVU “DAME BIRAJU” U BANJA LUCI

tačno.net
Autor 2.11.2015. u 09:33

PUBLIKA I ŽIRI DODJELILI NAGRADE ZA PREDSTAVU “DAME BIRAJU” U BANJA LUCI

Hit predstava ALTTEATRA Dame biraju u režiji Admira Glamočaka osvojila dvije nagrade na Međunarodnom festivalu mladog glumca – ZAPLET 07 u Banja Luci koji se održao od 26.10. – 31.10.2015.

U konkurenciji od četiri predstave, među kojima su produkcije iz Zagreba, Beograda, Banja Luke i Sarajeva, predstava DAME BIRAJU osvojila je dvije nagrade. Riječ je o nagradi, prema ocjeni publike, za glumca večeri koja je pripala Emiru Fejziću, dok je žiri ovogodišnjeg izdanja ZAPLET-a jednoglasno donio odluku da nagrada za najboljeg glumca ide u ruke Enesa Salkovića.

unnamed

Zrelost i nadahnutost glumačke igre ovog mladog glumca koji sa scene plijeni svojim šarmom i harizmom daje pečat komičnoj kreaciji lika kojeg tumači, rečeno je na dodjeli nagrada za mladog bh glumca.

Predstava je izvedena u Gradskom pozorištu Jazavac koji je ujedno i organizator Festivala, a cilj je pred banjalučku publiku dovesti  pregled alternativne regionalne produkcije.

Da je publika uživala, dokaz su salve neprekidnog smijeha, a da je „šarm jednako bitan kao i muskulatura“ dokazao nam je Emir Fejzić, nagrađeni festivala koji se zahvalio divnoj publici u Banja Luci na glasovima i dolasku.

unnamed (2)

Provokativna, začinjena dobrim humorom, predstava prikazuje goruće probleme današnjice poput nezaposlenosti. DAME BIRAJU kod publike budi osjećaj poistovjećenosti, prepoznatljivosti, bliskosti sa petoricom mladića, koji rješenje svojih egzistencijalnih problema, pokušavaju pronaći na sve moguće načine, pa čak i kao striperi u noćnom klubu.

Predsta DAME BIRAJU ima već zakazana sljedeća gostovanja i to u sljedećim gradovima: Zenica, 18.11. u BNP Zenica, u Sarajevu igra na sceni Amfiteatra Doma mladih – 19./20./22.11., a Dame u Doboju će birati, 25.11 u Kulturnom centru Doboj.

tačno.net
Autor 2.11.2015. u 09:33

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija