Regionalna akademska konferencija „Politike izgradnje mira u regiji: opterećenja prošlosti i vizije budućnosti”

tačno.net
Autor/ica 17.10.2017. u 13:19

Regionalna akademska konferencija „Politike izgradnje mira u regiji: opterećenja prošlosti i vizije budućnosti”

Regionalna konferencija „Politike izgradnje mira u regiji: opterećenja prošlosti i vizije budućnosti”, održati će se na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, u periodu od 19. do 22. oktobra 2017. godine.

Učesnici konferencije će razgovarati o sljedećim temama:  Interpretacije BiH u nacionalnim vizurama; Izgradnja mira u savremenoj Bosni i Hercegovine: izazovi i pouke; Uloga vanjskih aktera u procesu izgradnje mira u regiji; Tranzicijska pravda i kultura sjećanja; Civilno društvo i izgradnja mira; Budućnost izgradnje mira u regiji.

Uvodničari konferencije su profesor Nenad Dimitrijević (Centralni Evropski Univerzitet) i profesor Stef Jansen (Univerzitet u Mančesteru).

Izlagači na konferenciji bit će univerzitetski profesori, istraživači i predstavnici organizacija civilnog društva, iz Bosna i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, ali i drugih država.

Radni jezici konferencije su bosanski/hrvatski/srpski i engleski jezik. Izlaganja koja su u agendi označena sa (E) su na engleskom jeziku. Prevod na engleski jezik je obezbijeđen za panele  3 i 5.

Konferenciju organizuju Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu i forumZFD- Forum civilna mirovna služba u BiH u partnerstvu sa Southeast European Association (SOG) i  uz podršku CRS/USAID.

tačno.net
Autor/ica 17.10.2017. u 13:19