RUNDEK CARGO TRIO: Pogledajte spot za pjesmu ‘Ima ih’

tačno.net
Autor 17.8.2015. u 12:21

Izdvajamo

  • Pjesma 'Ima ih' nastala je tokom prošlogodišnjih februarskih tonskih proba na sceni Sarajevskog ratnog teatra kao odgovor Rundek Cargo Tria na istovremene proteste koji su se dešavali u Sarajevu. Neoficijelni video za pjesmu 'Ima ih' okupio je uvažene fotografe iz regije koji su dali autorska prava na fotografije koje prikazuju odgovore društva na različite problema sistema u kojima žive.

Povezani članci

RUNDEK CARGO TRIO: Pogledajte spot za pjesmu ‘Ima ih’

Pjesma ‘Ima ih’ nastala je tokom prošlogodišnjih februarskih tonskih proba na sceni Sarajevskog ratnog teatra kao odgovor Rundek Cargo Tria na istovremene proteste koji su se dešavali u Sarajevu.

Neoficijelni video za pjesmu ‘Ima ih’ okupio je uvažene fotografe iz regije koji su dali autorska prava na fotografije koje prikazuju odgovore društva na različite problema sistema u kojima žive.

Baš kao i društvo, Rundek Cargo Trio je svojom muzikom dao odgovor na ono što je doživio boraveći u Sarajevu 7.8. i 9. februara 2014.

Cijenjena publika prošlogodišnjih koncerata koji se ipak nisu otkazali takođe je doprinijela snažnoj potrebi da pjesma ‘Ima ih’ zazvuči i postane jedna od pjesama na albumu ‘Mostovi’ koja se najglasnije pjeva na koncertima. Atmosferu na februarskim koncertima Rundek Cargo Tria još dugo ćemo pamtiti u nadi da će razloga za proteste na Balkanu biti sve manje.

Zahvaljujemo svim divnim prijateljima i prijateljicama koji su doprinijeli da pjesma ‘Ima ih’ dobije adekvatan video i podsjeti nas na probleme društva sa kojima na žalost još uvijek živimo:

Darko Rundek, Dušan Vranić, Isabel , Milomir Kovačević Strašni, Velija Hasanbegović, Jim Marshall, Vančo Džambovski, Almir Panjeta, Vanja Čerimagić, www.lupiga.com, Zoran Ivančić, Dnevni Avaz, Mreža antifašistkinja Zagreb, Davor Sekulić, Sabina Šabić, Enes Zlatar, Renato Foder, Lamia Šabić.

Podsjećamo, nakon Mostara, Rundek Cargo Trio koncertnu turneju u BiH nastavlja u Sarajevu 19. avgusta. Ulaznice možete nabaviti na www.kupikartu.ba i na sljedećim prodajnim mjestima:

Bosanski Kulturni Centar – Branilaca Sarajeva 24 / Raisseburo, Fra A. Zvizdovića 1 (Unitic) / Centrotrans – Agencija Ferhadija / Centrotrans – Agencija Autobuska stanica / Dea Hillton – Mula Mustafe Bašeskije 3 / Magaza – Veliki ćurčiluk 20 / Kompas Tours – Maršala Tita bb / Tropik Media Shop – BBI Centar / Plato Skenderija / – Tržni centar Sarajevo City Center – 1 sprat / Tržni centar Sarajevo City Center – 3 sprat / Tržni centar Konzum Sarajevo / Tržni centar Konzum Dobrinja / Tržni centar Grand Centar Ilidža / Tržni centar Alta Sarajevo / Tržni centar Importanne Sarajevo / Tržni centar Wisa Sarajevo / Tržni centar Merkur Sarajevo

tačno.net
Autor 17.8.2015. u 12:21