Samostalna izložba “JEDNA TURA KARIKATURA“

tačno.net
Autor/ica 16.12.2015. u 12:13

Samostalna izložba “JEDNA TURA KARIKATURA“

COLLEGIUM ARTISTICUM (JU Centar za kulturu Kantona Sarajevo), 17.12. – 24.12.2015.

Otvorenje izložbe: četvrtak, 17. decembar 2015. u 20:00 sati

 

Izložba pod nazivom “Jedna tura karikatura“ autora Damira Balića bit će otvorena u četvrtak 17.decembra 2015. godine s početkom u 20:00 sati, u prostoru galerije Collegium artisticum.

“Jedna tura karikatura“ predstavlja autorovo prvo samostalno izlaganje karikaturalnih portreta i ilustrativnih plakata nastalih u posljednje 3 godine. Na izložbi će biti postavljeno oko 40 portreta od muzičkih i filmskih ikona do sportskih legendi, te autorovi radovi za animirane filmove, slikovnice, plakate i skice nastale u istom periodu.

Svi oni koji posjete izložbu na samom otvorenju imati će priliku doživjeti jedinstveno multimedijalno interaktivno iskustvo virtualne trodimenzionalne stvarnosti putem Oculus Rift-a i proputovati virtualnim svijetom. Riječ je o uređaju koji pruža vizuelni osjećaj drugog prostora, odnosno na vašem vidokrugu se stvara slika koju generiše kompjuter dok vaše kretanje kroz virtualni prostor kontrolišete uz pomoć senzora. Također, i sama postavka izložbe će biti prezentirana u 3D formatu.

Damir Balić, rođen 1987. godine u Sarajevu, po zanimanju je grafički inžinjer, slobodnom voljom ilustrator i animator, a sve ostalo sticajem okolnosti. Kao likovno-vizuelni djelatnik je kreirao i radio na izradi animiranih serijala za djecu i mlade, kratkih igranih filmova, stripova, slikovnica i dječijih knjiga (“Telefonići“, “Torijevo carstvo“, “Slagalica“).

Neke od radova ovog autora možete pogledati na Facebook page-uwww.facebook.com/nonamodb ili Instagram profilu www.instagram.com/nonamo_db

Svi zainteresovani izložbu “Jedna tura karikatura“ mogu pogledati do 24. decembra 2015. godine.

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 16.12.2015. u 12:13