Sjećanje na anđela: Izložba slika Margite Stefanović

Autor 3.11.2012. u 09:15

Sjećanje na anđela: Izložba slika Margite Stefanović

Izložba slika Margite Stefanović Magi pod nazivom “Bodljikava žica”, koje je članica nekadašnje grupe “Ekaterina Velika” (EKV) uradila između 1997. i 1999. godine, biće otvorena 5. novembra u beogradskom klubu “Good Times”.

Stefanovićeva je uz pomoć Milana Mladenovića i Bojana Pečara učestvovala u kreiranju zvuka “EKV” i bila zadužena za imidž benda, dizajniranje plakata i omota albuma.

Početkom aprila 1997. odlučila je da većinu radova i idejnih rešenja digitalizuje i arhivira. Pojedine motive planirala je da iskoristi na reizdanjima EKV-a, ali je na kraju ipak odustala smatrajući da će redizajn promeniti poruku na koju se publika privikla.

Arhiva dostiže broj od 237 radova. Sredinom 1998. prijateljica iz Zagreba Jasna Mikić predložila joj je da zajedno organizuju izložbu u Hrvatskoj, ali je ideja propala.

Stefanović umesto u prestonicu, odlazi u Pulu na prvu kulturnu razmenu nakon rata, ali kao muzičar. Tada je nastupila sa zagrebačkim bendom “Veliki bijeli slon”.

Od januara do oktobra 1999. uz pomoć digitalne štampe na kartonu dovršila je svoje radove koje je ponovo arhivirala, a jedan deo poklonila prijateljima. Krajem oktobra 2008. poznatoj slikarki Olji Ivanjicki povereno je da izabere 20 njenih radova.

Izložbu u klubu “Good Times” otvoriće akademski slikar i muzičar Ljubomir – Ljuba Đorđević, nakon čega će biti predstavljen album “A Mess of Blues” Nebojše Nikolića.

Autor 3.11.2012. u 09:15

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija