Srijeda na Vrisku donosi poeziju, dječji program, kratku priču i sjajne romane

tačno.net
Autor/ica 15.9.2021. u 15:19

Srijeda na Vrisku donosi poeziju, dječji program, kratku priču i sjajne romane

Danas je krenuo program Vrisak Junior u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka! U Dječjoj kući, prostoru kulture za djecu, roditelje, ali i sve ljubitelje maštovite književnosti u 11h organizirana je radionica o Muminima, dobroćudnim njuškicama. Djeca su imala priliku upoznati ove empatične, zabavne i čarobne likove Tove Jansson, koji osvajaju srca mladih već 70 godina!

U 18h bit će održan razgovor s prevoditeljima i profesorima Đurđicom Čilić i Tomislavom Kuzmanovićem, koji će govoriti o poeziji i iskustvu prevođenja velikog i nedavno preminulog Adama Zagajewskog i britanske poet laureate Carol Ann Duffy.

Program „U fokusu“ donosi promociju knjige Velida Đekića „Zvali su me industrijska“ (KUD Baklje i Udruga Pro Torpedo), na kojoj autor u 19h sa Zoranom Žmirićem razgovara o prvoj knjizi napisanoj o nekoj riječkoj ulici, dok u 20h Marko Pogačar i Tatjana Gromača predstavljaju novu Gromačinu knjigu „Početnica za luđake“, eksperimentalnu i refleksivnu prozu.

U 21h Drago Glamuzina će razgovarati s Alekandrom Prokopievom, jednim od vodećih balkanskih postmodernističkih pisaca o njegovoj novoj zbirci priča „Delfin: O vidljivom i nevidljivom“ (V.B.Z.)

Za sve one koji ne budu u blizini Rijeke, osiguran je prijenos uživo na mrežnim stranicama, V.B.Z.-ovom YouTube kanala i Facebook stranici te putem portala Moja Rijeka.

Svi programi 14. Vriska su besplatni i slobodni, a organizatori osiguravaju pridržavanje epidemioloških mjera. U zatvorenim prostorima preporučuje se nošenje medicinske maske.

tačno.net
Autor/ica 15.9.2021. u 15:19