Street arts festival Mostar

tačno.net
Autor/ica 25.3.2013. u 13:49

Street arts festival Mostar

Drugi po redu Street arts festival kojeg organiziraju Vijeće mladih Grada Mostara i Koledž ujedinjenog svijeta održat će se ove godine od 23.05.-25.05.2013.

Piše: Marina Đapić

Street arts festival  promovira umjetnosti u javnom prostoru, oživljava ulice Mostara, povezuje i afirmira mlade umjetnike i amatere u stvaranju drugačije dinamike u javnom životu grada.

Prvi Street arts festival održan je prošlog proljeća i na njemu je sudjelovao veliki broj mladih umjetnika, grafitera, plesača, žonglera, akrobata, glumaca i muzičara sa kojima se stvarao različit kulturno-zabravni program.

 Oslikano je nekoliko javnih gradskih površina te je na taj način potaknuto promišljanje o novim formama socijalne prostornosti.

Ove godine također su planirani slični sadržaji koji potiču  socijalne reakcije koje nadrastaju konvencionalnost i usiljeni elitizam.

Organizatori festivala  pozivaju sve umjetnike, muzičare, akrobate, glumce,žonglere, aktiviste,pjesnike, fotografe, skejtere, Dj-eve, kompozitore, plesače kao i sve one koji imaju ideje za kreativno djelovanje na ulicama Mostara, da se prijave na ovogodišnji Street arts festival. Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 1.05. 2013. putem e-mail adrese streetartsfestival@gmail.com.

Uvjeti za prijavljivanje su entuzijazam za kreativno djelovanje u javnom prostoru te volja za estetskom komunikacijom koja rekonstruira i dokida modele tradicionalnih izraza i zatvorenih prostora.

Sve informacije o festivalu možete pratiti na facebook grupi “Street arts festival Mostar” -http://www.facebook.com/StreetArtsFestivalMostar?ref=hl

tačno.net
Autor/ica 25.3.2013. u 13:49