Talent koji će procvjetati naglo

Gradimir Gojer
Autor/ica 19.12.2019. u 17:41

Talent koji će procvjetati naglo

Foto: nptz

Iz redateljske bilježnice

 

Režirajući predstavu Pijana noć 1918. Miroslava Krleže, Ive i Tene Štivičić, bio sam iznimno pozitivno iznenađen skupinom mladih glumaca, netom svršenih studenata ili polaznika završnih godina Akademije scenskih umjetnosti u Tuzli.

Ipak, iskustva u radu sa glumcem Borislavom Matovićem smatram dragocjenim, a njegov talent i pozicioniranje tempo-ritamskih dionica u govornoj fakturi su nešto što do sada u redateljskom radu nisam pronalazio ni kod mnogo iskusnijih glumaca.

Matović ima briljantnu govornu fakturu, njegova vokalizacija je iznad svakog prosjeka. Govor tijela ovog mladog stvaraoca je samo logični produžetak govorne radnje, a posebno zadivljuje i imponira način na koji Borislav Matović kontrolira igru rukama, što je u principu ozbiljan problem kod glumaca njegovih godina i malog scenskog iskustva.

Borislav Matović, Crnogorac podrijetlom, Vojvođanin obitavanjem i življenjem u tamošnjim ravnicama izrazito dobro govori, njegovi akcenti su primjereni najboljem književno-scenskom govoru.

Matovićeve glumačke predispozicije se kreću širokim lukom od dramskog do komedijskog, sa finim osjetom za groteskno, farsično i satirično u najširem smislu riječi.

Prirodno talentiran, očito dobro pedagoški vođen u klasi Jasmine Čelebić Tanović, Borislav Matović je, ubjeđen sam u to izvorni teatarski talenat, koji će procvjetati naglo!

Usrećiti će se teatarska kuća čijim članom bude postao…

Gradimir Gojer
Autor/ica 19.12.2019. u 17:41