TINEJDŽERI U PRVOM PLANU

tačno.net
Autor/ica 26.3.2015. u 10:51

TINEJDŽERI U PRVOM PLANU

Instalacija „Folije“ Bojane Radenović u Galeriji Doma omladine, Beograd

 Piše: Gradimir Gojer

Kratki boravak u političkoj i umjetničkoj prestonici Srbije donio mi je i izazvono, intrigantno druženje sa djelima mlade umjetnice Bojane Radenović. Njena debitantska izložba u Beogradu, a inače se radi o svršenoj studentici slikarstva novosadske Akademije umetnosti, nosi karakterističan naziv Folije.

Cijela izložba u beogradskom Domu omladine sastoji se od devet radova na najlonima – folijama. Sve je u umjetničko – provedbenom smislu urađeno tehnikom drevnog veza!

Tema ovih umjetničkih radnji Radenovićeve je: totalna dokolica tinejdžerske populacije danas kod nas…

Crtež i potpuno predavanje jednoj ne pretjerano sugestivnoj figuralnoj kompoziciji rekreiraju neke trenutke tinejdžerske opuštenosti, različitih oblika sretnih prijateljstava i međusobnih druženja.

Forma, i to ona temeljna forma ovog izlagačkog akta niče iz smjene artikulativa govora, tjelesa i ljudskih obrazina.

Sama folija i njena svojevrsna živost postali su u ovoj postavci izvanredna prostorišta za iskazivanje crtačke magije Bojane Radenović, koja ovom izložbom, instalacijom domeće novu snagu svom izrazitom autorskom stavu prema životu!

Ovo je izložba sa artikuliranim i potpuno do kraja izvedenim stavom! Jasna! Čitljiva! Suvremeno angažirana! Iz generacije!

tačno.net
Autor/ica 26.3.2015. u 10:51