Treći dan 2. Fažana media festa u znaku dokumentarnog filma i različitosti          

Saša Leković
Autor/ica 9.9.2020. u 11:08

Treći dan 2. Fažana media festa u znaku dokumentarnog filma i različitosti          

Fažana media fest stigao je i do svog trećeg programskog dana, ujedno i sredine festivala. Nakon što su jučer studenti novinarstva i njihovi stariji kolege sudjelovali na dvije radionice – Izvještavanje o različitosti, pod vodstvom profesorice Gordane Vilović i Borba protiv lažnih vijesti koju je vodio Nenad Pejić te okruglom stolu na temu Covid 19 i različitost: „Tsunami govora mržnje“, danas je na redu radionica o monitoringu medija koju vodi Snježana Milivojević.

Nenad Pejić

Radionica za monitoring medija koja će se fokusirati na tradicionalne medije kao i na društvene mreže i prepoznavanje slučajeva govora mržnje i diskriminatorne retorike na osnovu religije, etniciteta, roda i rodnog identiteta, seksualne orijentacije, invalititeta ili bilo koje druge kategorije različitosti. Radionica će okupiti profesorice i profesore novinarstva iz šest zemalja Zapadnog Balkana.

Od 18 sati, svi okupljeni u dvorištu MMC imat će priliku pogledati dokumentarne filmove po izboru Daniele Draštate, izvršne producentice međunarodnog EBU serijala New Neighbours / Novi susjedi.

Niz dokumentarnih filmova nastavlja Igor Galo koji od 20 sati predstavlja dokumentarne filmove „Pula – osvojena i oslobođena“ te “Requiem for Uljanic”. Prije svakog prikazanog filma očekuje nas i kratka rasprava.

Igor Galo

Svi programi 2. Fažana media festivala su besplatni, kao i projekcija filmova, besplatni su za sve zainteresirane. Treći dan Fažana media festivala završit će Stjepo Martinović glazbenim programom. Čekamo vas u Fažani, gdje more grli sunce.

Saša Leković
Autor/ica 9.9.2020. u 11:08