Tuzla: Otvorena INTERBIFEP izložba

tačno.net
Autor/ica 17.9.2013. u 20:45

Tuzla: Otvorena INTERBIFEP izložba

foto: Darko Zabuš/kli.ba

U Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli svoje radove izlaže 126 autora iz 40 zemalja svijeta, a izložba će biti postavljena do 2. novembra

Najveći festival portreta u Bosni i Hercegovini INTERBIFEP večeras je otvoren u Tuzli, javlja Anadolu Agency (AA).

U Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli svoje je radove izložilo 126 autora iz 40 zemalja svijeta.

Kako je u izjavi za AA kazao direktor galerije Dženan Jusufović, selektor izložbe bio je Ismar Mujezinović, a izložba je postavljena od 17. oktobra do 2. novembra.

“U toku festivala održavaće se i radionice u ateljeu portreta Ismet Mujezinović. Večeras je i svečano proglašenje nagrađenih autora. Ove godine članovi žirija su profesor Arila Yilkiz iz Turske, Elisa Del Preter kustosica iz Bologne, te Ismar Mujezinović”, istakao je Jusufović.

Tuzla i Međunarodna galerija portreta ove godine su središte likovne umjetnosti za cijelu BiH, dodao je Jusufović, ali i za cijeli svijet, jer autori dolaze iz Turske, Perua, Meksika, Italije, Austrije, te brojnih drugih zemalja u kojima se njeguje likovna umjetnost.

Izložbu je otvorio načelnik opštine Tuzla Jasmin Imamović, a otvorenju su prisustvovali akademski slikar Tomislav Perazić, tuzlanski umjetnik Zdravko Novak, ataše za kulturu i turizam ambasade Republike Turske Cengiz Aydin, direktor regionalnog predstavništva agencije Anadolija za Balkan Omer Cetres te brojne druge zvanice iz javnog i kulturnog bosanskohercegovačkog života.

tačno.net
Autor/ica 17.9.2013. u 20:45