U Ćorovića kući otvorena izložba “Papir: forma i sadržaj”

tačno.net
Autor/ica 27.9.2014. u 12:32

U Ćorovića kući otvorena izložba “Papir: forma i sadržaj”

U Ćorovića kući u Mostaru otvorena je izložba pod nazivom “Papir: forma i sadržaj” čime je završena treća likovna kolonija koja se održavala od 22. septembra.

Na izložbi su predstavljeni radovi svih učesnika kolonije zajedno s radovima članova Udruge likovnih umjetnika “Format”.

Tokom izložbe potpredsjedniku Federacije BiH Svetozaru Pudariću i konzulu Republike Turske u Mostaru Tolgi Bermeku uručene su slike, radovi učesnika kolonije.

Zatvaranje likovne kolonije 1 Zatvaranje likovne kolonije 2

Pudarić je istaknuo kako ovaj dar shvaća kao znak koji „nas treba podsjećati na narod, kulturu i tradiciju iz koje potičemo i bez koje bismo bili puno manji nego što jesmo“. Turski konzul je zahvalio na daru te istaknuo kako su konzulat Republike Turske i SPKD “Prosvjeta” do sada dobro surađivali te izrazio nadu da će tako biti i u buduće.

Likovna kolonija odvijala se u organizaciji SPKD “Prosvjeta” i Udruge likovnih umjetnika Format.

Ispred Uduge “Format” prisutnima se obratila Dženita Huseinović koja je kazala kako ta udruga aktivno djeluje nekoliko godina te da aktivno radi na afirmiranju mladih umjetnika.

Zatvaranje likovne kolonije 7

Nakon kolonije, SPKD “Prosvjeta” otvara svoje prostorije u formi otvorenog ateljea za mlade umjetnike, koji će moći koristiti prostore galerije i bašte Ćorovića kuće.

Zatvaranje likovne kolonije

Ovim putem pozivamo sve mlade umjetnike koji su zainteresovani za korištenje otvorenog ateljea da nam se jave na email adresu prosvjetamo@gmail.com.

Projekt Omladinskog kluba SPKD Prosvjeta omogućila je podrška američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu.

 

tačno.net
Autor/ica 27.9.2014. u 12:32