U petak na XX1. Jazz Festu Sarajevo

tačno.net
Autor/ica 3.11.2017. u 10:47

U petak na XX1. Jazz Festu Sarajevo

Četvrti dan XX1. Jazz Festa Sarajevo 2017 publici će predstaviti sedam festivalskih programa.

U 12.00 italijanski historičar Francesco Martinelli održat će predavanje Night in Tunisia o uticaju islama na jazz, dok će u 13.30 biti održana radionica bh. pjevačice Nataše Mirković o Univerzalnom vođenju glasa. Oba programa su otvorena za javnost uz prethodnu najavu.

U Domu policije danas će biti održana četiri koncerta. Švedski saksofonista, improvizator i kompozitor Mats Gustafsson kojeg muzička kritika naziva jednim od najcjenjenijih free jazz saksofonista, “kraljem švedske impro scene” i “istinskim muzičkim istraživačem” održat će solo koncert u 18.00 a u 19.00 na glavnoj sceni Jazz Festa nastupaju basista William Parker i bubnjar i perkusionista Hamid Drake. Za ova dva koncerta u prodaji je jedna ulaznica.

U 21.00 mladi francuko-belgijski trio Hermia-Ceccaldi-Darrifourcq koji ne preza od neistraženih muzičkih sfera predstavit će se 60-minutnim koncertom a nakon njih u 22.30 nastupa austrijski Kompost 3. I za ova dva koncerta važi jedna ulaznica.

U Jazzbini će i večeras biti održani koncert i jam session u okviru festivalskog programa Late Nite Stage. Nastupaju  trubač Trajče Velkov, saksofonista Kiril Kuzmanov, kontrabasista Edvin Hadžić, pijanista Filip Dimiškovski i bubnjar Viktor Filipovski.

Ulaznice za sve koncerte koji će danas i narednih dana biti održani u Domu policije, mogu se kupiti u box officeu u Domu policije od 12.00 od 23.00. Za programe u Jazzbini, ulaznice se prodaju na ulazu u klub.

tačno.net
Autor/ica 3.11.2017. u 10:47