U petak počinje festival kulture ‘Slovo Gorčina’ u Stocu

FENA
Autor/ica 27.7.2022. u 14:57

U petak počinje festival kulture ‘Slovo Gorčina’ u Stocu

Ovogodišnji festival kulture “Slovo Gorčina” bit će održan od 29. do 31. srpnja u Stocu.

Tim povodom najavljena je konferencija za novinare koja će se održati u četvrtak, 28. srpnja, u Emporia hotelu – Carski Vinogradi Mostar (Gnojnice, Mostar) s početkom u 11 sati.

Konferenciji će nazočiti Vesna Pirija, članica Upravnog odbora U.G. Slovo Gorčina, Gorčin Dizdar, počasni predsjednik Upravnog odbora, Dubravko Barbarić, član Upravnog odbora festivala i predsjednik Organizacijskog odbora festivala te Tajma Tanović Smajović, PR vinarije Carski Vinogradi Mostar, sponzora ovogodišnjeg festivala.

Kako je najavljeno, pored tradicionalne dodjele nagrade “Mak Dizdar” mladim pjesnicima i programa posvećenog gošći pjesnikinji Tanji Stupar-Trifunović, u ovogodišnjem programu festivala naći će se i likovna izložba “Divin i Grubača” autorice Aleksandre Nine Knežević, zatim posthumna izložba slika Faruka Murkela Dizdara – jednog od sinova Maka Dizdara te “Fragmenti spomenika Maku Dizdaru” umjetnika Adisa Eliasa Fejzića.

Također će biti organizirani koncerti Braće Teofilović, Damira Imamovića i gudačkog kvarteta SA Sinfonietta, kao i četiri pjesnička foruma uz značajne regionalne književnike Đurđicu Čilić, Marka Tomaša, Ahmeda Burića, Zvonku Karanovića i Enesa Kiševića.

Bit će predstavljena i Književna zadruga i njeni članovi, kao i muzički teatar “Orlando TRIP” te niz drugih diskusija, tribina i okruglih stolova, stoji u najavi.

(FENA)

FENA
Autor/ica 27.7.2022. u 14:57