UMJETNIK I KOLEKCIONAR U „FIGURAMA“

Gradimir Gojer
Autor/ica 18.1.2020. u 09:26

UMJETNIK I KOLEKCIONAR U „FIGURAMA“

Foto: Općina Centar

U prostoru multikulturne namjene Figure u Sarajevu priređen je umjetnički hepening temeljen na skulptorskim ostvarenjima Enesa Sivca. Kolekcionar Erol Arnautović, koji prati i sabira bogati opus umjetnika skulpture Enesa Sivca, potrudio se da sarajevskoj publici ponudi selektivno strogi odabir radova iz raznih perioda umjetnikova stvaralaštva.

Bila je ovo večer skulptorske Sivčeve magije, ali i jubilejska noć, jer je brojna i Figurama vjerna publika pozdravila i obilježavanje deset godina istrajavanja Slaviše Mašića da ovaj prostor održi maksimalno dignitetnim kad je umjetnost u pitanju.

O djelu Enesa Sivca i kolekcionaru Arnautoviću govorio je pisac i režiser Gradimir Gojer, a poznati sarajevski arhitekta Amir Vuk Zec asocirao je na vlastita iskustva u radu sa skulptorom Sivcem u opremi niza značajnih arhitektonskih ostvarenja.

U toploj i prijateljskoj atmosferi druženja u Figurama na početku jedne umjetničke godine brojni su sarajevski stvaraoci, žurnalisti, glumci, reditelji, direktori festivala i probrana publika razmijenili iskustva i razgovarali o umjetničkim planovima u 2020. godini.

Jednoglasno je podržan prijedlog da se Enes Sivac predloži za ovogodišnju Šestoaprilsku nagradu!

Gradimir Gojer
Autor/ica 18.1.2020. u 09:26