Večeras koncert Rundek Cargo Tria u Sarajevu

tačno.net
Autor/ica 19.8.2015. u 10:58

Večeras koncert Rundek Cargo Tria u Sarajevu

Sve je spremno za večerašnji koncert Rundek Cargo Tria u Sarajevu. Umjesto planiranog krova Doma mladih, zbog nestabilnih vremenskih prilika, koncert će se održati u dvorani Doma mladih.
Koncert počinje u 23.30, vrata Doma mladih za sve posjetioce biće otvorena od 22.00.

Darko Rundek -  Volim da me kritikuju ozbiljni autori…

Darko Rundek će u 22.30 potpisivati CD-ove te pozivamo vjerne fanove da nam se pridruže u pretkoncertnom druženju.

Podsjećamo, ulaznice i informacije o ulaznicama možete pronaći na www.kupikartu.ba i na sljedećim prodajnim mjestima u Sarajevu:
Bosanski Kulturni Centar – Branilaca Sarajeva 24 / Raisseburo, Fra A. Zvizdovića 1 (Unitic) / Centrotrans – Agencija Ferhadija / Centrotrans – Agencija Autobuska stanica / Dea Hillton – Mula Mustafe Bašeskije 3 / Magaza – Veliki ćurčiluk 20 / Kompas Tours – Maršala Tita bb / Tropik Media Shop – BBI Centar / Plato Skenderija / – Tržni centar Sarajevo City Center – 1 sprat / Tržni centar Sarajevo City Center – 3 sprat / Tržni centar Konzum Sarajevo / Tržni centar Konzum Dobrinja / Tržni centar Grand Centar Ilidža / Tržni centar Alta Sarajevo / Tržni centar Importanne Sarajevo / Tržni centar Wisa Sarajevo / Tržni centar Merkur Sarajevo

rundek15

Turneja ‘Mostovi’ Rundek Cargo Tria je turneja sa aktivističkim predznakom koji podrazumijeva podršku projektu Muzička soba Doma Bjelave te će prihod nakon pokrivanja produkcijskih troškova biti usmjeren za kreativni razvoje djece bez roditeljskog staranja, štićenika Doma Bjelave.
Turneja je usmjerena i ka promociji bh. kulturnih institucija i njihovoj podršci, te je Darko Rundek nakon posjete Historijskom muzeju juče bio na dežuri u Zemaljskom muzeju u okviru akcije Dežuram za muzej.

Dio kolektivnog angažmana u borbi za bolje društvo nalazi se i u neoficijelnom spotu za pjesmu ‘IMA IH’ koja je nastala za vrijeme tonskih proba na sceni SARTR-a u vrijeme prošlogodišnjih protesta u BiH, a fotografije za nastanak spota dali su fotografi i fotografkinje iz regije, te se na njima nalaze različiti skupovi na kojima se izražavalo nezadovoljstvo građana i građanki iz regije.

Koncertna promocija albuma Mostovi Rundek Cargo Tria nakon Mostara i Sarajeva u septembru se nastavlja u Travniku i Zenici.

tačno.net
Autor/ica 19.8.2015. u 10:58