Večeras predstavljanje knjige ‘Kazalište krize’ Snježane Banović u Mostaru

Nikola Vučić
Autor 28.3.2014. u 13:42

Večeras predstavljanje knjige ‘Kazalište krize’ Snježane Banović u Mostaru

Večeras u dvorani MC Pavarotti u Mostaru, a organizaciji Centra za kritičko mišljenje i portala Tačno.net bit će upriličena promocija nove knjige kazališne redateljice, prof. dr. sc. Snježane Banović – “Kazalište krize” – s početkom u 18 sati. 

Knjiga je rezultat autoričinog dugogodišnjeg bavljenja europskom, a ponajviše hrvatskom kazališnom politikom i njezinim fenomenima, kao i sustavima među kojima zagrebački HNK zauzima središnje mjesto.

‘Kazalište krize’ tematski je povezana s njezinom prethodnom vrlo zapaženom knjigom „Država i njezino kazalište“, koja se zasniva na opsežnim proučavanjima povijesne građe Državnog narodnog kazališta za vrijeme totalitarne ideologije Nezavisne države Hrvatske u periodu od 1941. do 1945. godine.

Profesor Darko Lukić u pogovoru knjige piše kako je “…snažan autorski pristup obilježio cijeli rukopis jakim osobnim autorskim stajalištem i dao mu prepoznatljiv, jedinstven i izvoran pečat individualnog djelovanja. Ta osobna, gotovo intimna postavljenost prema temama o kojima govori, jednako kao i publicistički stil i jezik, od posve stručnih tema (uobičajeno zanimljivih tek užem profesionalnom krugu insidera) uspijevaju ostvariti zanimljivu literaturu, svakako vrlo komunikativnu i za znatno šire krugove čitatelja…”

Knjigu će u Mostaru uz autoricu predstavljati kazališna redateljica, dr. Tanja Miletić Oručević, a ulomke će čitati akad. glumica Mirela Mijačank Kordić. 

Moderator promocije je Nikola Vučić.


foto: Cropix/D.T.
Nikola Vučić
Autor 28.3.2014. u 13:42

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija