Viktor Ivančić dobitnik nagrade „Miodrag Miško Vukmanović“

tačno.net
Autor/ica 9.12.2016. u 19:59

Viktor Ivančić dobitnik nagrade „Miodrag Miško Vukmanović“

Laureat nagrade „Miodrag Miško Vukmanović“ IV Podgoričkog novinarskog foruma je istaknuti hrvatski novinar, publicista i pisac Viktor Ivančić.

Odluku je jednoglasno donio žiri, na čijem je čelu prošlogodišnji dobitnik Andrej Nikolaidis.

Nagradu, koja nosi ime čuvenog crnogorskog novinara, Ivančić je dobio za tekst „’U’ na šubari“.

Ivančić je jedan od osnivača kultnog splitskog nedjeljnika Feral Tribune. Objavljuje za brojne medije i portale, između ostalog za sarajvske BH Dane i portal Novosti – glasnik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj.

Nagradu mu je uručila ćerka Miodraga Vukmanovića, Hajdana.

– Ogromna je čast primiti nagradu koja nosi ime po čovjeku koji je mojoj generaciji novinara bio neka vrsta svetionika. Osjećam intimnu potrebu da tu nagradu podijelim sa svojom duhovnom, a skoro i biološkom braćom Lucićem i Dežulovićem, ali i sa kolegama iz redakcije Novosti koji su stvorili prostor u kojem se može slobodno pisati. Vama hvala što podupirete nezavisno novinarstvo u vremenima kada se naša struka pretvara u jednu uslužnu djelatnost – istakao je Ivančić.

0912viktor

Pet specijalnih priznanja dobili su Aleksandra Vuković, Ruža Helać, Tomislav Marković, Dženana Karabegović i grupa autora Pobjede za tekstove o rječniku CANU.

Nagrada za pisanu riječ pripala je Radomiru Tomiću za tekstove o državljanima Crne Gore koji ratuju na strani ISIL-a. Nagrada za najbolje djelo iz oblasti TV produkcije pripala je Petri Živić.

Na konkurs za nagrade IV Podgoričkog novinarskog foruma pristiglo je više od 100 radova iz šest zemalja.

Žirijem je predsjedavao Nikolaidis, a članovi su bili i Danilo Burzan, Branko Vojičić, Jakša Šćekić, Sonja Javornik, Vesna Mališić i Aneta Spaić.

portalanalitika

tačno.net
Autor/ica 9.12.2016. u 19:59