Vrijeme je za dobre priče na festivalu „Pusti priču da živi“

tačno.net
Autor/ica 19.2.2022. u 10:38

Vrijeme je za dobre priče na festivalu „Pusti priču da živi“

Sa ciljem jačanja kulturne i medijske scene u našoj državi, Centar za promociju civilnog društva (CPCD) organizuje jedinstveni 3D virtuelni festival pod nazivom „Pusti priču da živi“, namijenjen za širu zainteresovanu javnost. Festival počinje u utorak, 22. februara u 11h.

Centar za promociju civilnog društva je jedan od prepoznatih lidera u BiH u borbi za izgradnju nezavisnih medija, demokratije i civilnog društva te građanskog aktivizma. 3D virtuelni festival „Pusti priču da živi“, koji se organizuje u okviru USAID-ovog Programa osnaživanja nezavisnih medija (IMEP) stoga predstavlja jedinstveni medijski događaj otvoren za širu zainteresovanu javnost.

„Kroz video projekcije medijskih predstavnika i organizacija (korisnika i korisnica IMEP grantova) iz Bosne i Hercegovine, tri tematske diskusije, i postavkom virtuelne multimedijalne izložbe, želimo da malim koracima doprinesemo osnaživanju kulturne i medijske scene u našoj državi tako što ćemo omogućiti prostor za umrežavanje, edukaciju i zalaganje za održivost i razvoj nezavisnih medija“, naglasili su iz CPCD-a.

Događaj će se odvijati u tri virtuelne dvorane koje su u virtuelnom okruženju i nose nazive tri bh. grada – dvorana Sarajevo, dvorana Mostar i dvorana Banja Luka, gdje će biti prikazane tematske cjeline: Nove medijske forme, Ljudska prava i Korupcija, i postavljena virtuelna multimedijalna izložba.

Neki od gostiju na festivalu su članovi grupe Helem Nejse, politički komentator Armin Bungur, redatelji Ivan Ramadan i Zoran Ćatić, dugogodišnja novinarka Elameri Škrgić, te članovi Udruženja Semper i portala NOMAD, a voditeljica festivala je Emela Burdžović Slipičević. Detaljna agenda festivala dostupna je OVDJE.

tačno.net
Autor/ica 19.2.2022. u 10:38