Završen Treći međunarodni Festival Sola

tačno.net
Autor/ica 30.5.2023. u 12:02

Izdvajamo

  • U Artget galerija KCB u nedelju s početkom u 17.00 časova Matea Bilosnić iz Hrvatske izvela je performans “Kata Strofa”, a u prostoru Kulturnog centra Grad u dva termina mađarski umetnički dvojac Boglárka Börcsök i Andreas Bolm publici su predstavili performans “Figuring Age”.

Povezani članci

Završen Treći međunarodni Festival Sola

Foto: Miro Martinić

Izvođenjem predstave “Peto godišnje doba” i “Dnevnik Huligana” Olge Pango i Vasila Zafircheva sinoć je u Studentskom kulturnom centru Beograd završen Treći međunarodni Festival Sola (koreografija, performans, fotografija) u organizaciji Instituta za umetničku igru.

Ovogodišnji festival je otvoren 26. maja izložbom fotografija hrvatskog umetnika Mire Martinića pod nazivom “Alone”, gde su izvedeni i performansi i koreografije srpskih umetnica Mione Petrović “Carpe Diem” i Nine Pantović “In the Meadow of the valley”.

U subotu 27. maja na platou ispred Kulturnog centra Beograd s početkom u 12.00 časova Olivier Meyrou i Matias Pilet iz Francuske izveli su koreografiju za decu “Bekstvo”, a istog dana na sceni Madlenianum opera i teatar u 19.00 časova Simon Mayer umetnik iz Austrije izveo je svoj solo – SunBengSitting.

U Artget galerija KCB u nedelju s početkom u 17.00 časova Matea Bilosnić iz Hrvatske izvela je performans “Kata Strofa”, a u prostoru Kulturnog centra Grad u dva termina mađarski umetnički dvojac Boglárka Börcsök i Andreas Bolm publici su predstavili performans “Figuring Age”.

Ovogodišnji Festival sola je realizovan uz podršku: Grada Beograda, Ministarstva kulture, European Festivals Fund for Emerging Artists – EFFEA, koji sufinansira Europska Unija, Austrijskog kulturnog Foruma, Francuskog Instituta u Beogradu, Međunarodne platforme Tetroskop, Mađarskog kulturnog centra u Beogradu, Ustanove Kulture Parobrod, Madlenianum opere i teatra, Kulturnog centra Beograda, Kulturnog centra Grad, Studentskog kulturnog centra, Domino Produkcije, Ćevabdžinice Savčić, Instituta za umetničku igru i Fakulteta za inženjerski menadžment.

Svi programi Festivala sola su bili besplatni.

tačno.net
Autor/ica 30.5.2023. u 12:02