ZEC, HAFIZOVIĆ, ZULFIKARPAŠIĆ I DRUGI UMJETNICI ZA MAGLAJSKI VRTIĆ

tačno.net
Autor 9.6.2014. u 12:00

ZEC, HAFIZOVIĆ, ZULFIKARPAŠIĆ I DRUGI UMJETNICI ZA MAGLAJSKI VRTIĆ

Od utorka, 10. juna, 2014. u ateljeu Zec do 26. juna bit će postavljena humanitarna izložba eminentnih bh. umjetnika od koje će prihod biti doniran za pomoć Dječijem vrtiću Maglaj. Svoje radove su ponudili Safet Zec, Amra Zulfikarpašić, Alija Hafizović-Haf, Ahmet Hundur, Amela Hadžimejlić, Drago Handanović, Dževdet Nikočević, Halil Tikveša, Irfan Hozo, Izet Alečković, Mehmed Zaimović, Mehmed Klepo, Mustafa Skopljak, Radoslav Tadić, Salim Obralić, Sanjin Lugić i Sead Čerkez.

Izložba će se održati sa ciljem pomoći Dječijem vrtiću Maglaj koji je u poplavama koje su zadesile taj grad, ali i ostatak Bosne i Hercegovine, pretrpio totalne štete i ostao bez cjelokupnog inventara. Iako je u uz pomoć dobrovoljaca u toku akcija čiščenje vrtića, veliki problem predstavlja pronalazak finansijske i bilo koje druge pomoći za nabavku opreme za rad i osposobljavanje vrtića, te se s tom namjerom veliki broj umjetnika pridružio ovoj akciji. “Izložba će nam umnogome pomoći da ovom vrtiću vratimo stari sjaj. Iznimno mi je drago što će radovi biti izloženi dvije sedmice i sigurna sam da je to dovoljno vremena da svi zainteresovani posjete atelje Zec i daju svoj doprinos ovoj humanoj akciji“, istakla je Admira Bradarić jedna od organizatorica izložbe.

JU “Dječiji vrtić“ posebno se zahvaljuje Ateljeu Zec na podršci i ustupljenom prostoru, te svim umjetnicima koji su poklonili svoje radove kao donaciju za obnovu vrtića, te organizatoricama Admiri Bradarić i Ivani Jugo i svima koji odluče posjetiti izložbu i dati svoj doprinos ovoj akciji“, posebno je istakla Džeraldina Dina Delić, direktorica Dječijeg vrtića Maglaj.

Javna ustanova Dječiji vrtić u Maglaju osnovana je 1974. godine i od tada se brine za  predškolski odgoj i obrazovanje. Ovo je jedina predškolska ustanova na području općine Maglaj koju pohađaju djeca starosti od 6 mjeseci života do polaska u školu, a osim njih usluge vrtića kroz program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u godini pred polazak u školu, koristi u prosjeku oko šezdeset dječaka i djevojčica, dok je u cjeloviti program uključeno oko 80 dječaka i djevojčica.

tačno.net
Autor 9.6.2014. u 12:00