30-ti JUBILARNI NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO

tačno.net
Autor 25.3.2013. u 18:50

30-ti JUBILARNI NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO

Kreativna ekipa BH Fashion Week Sarajevo ove sezone ponosno predstavlja 30-ti jubilarni modni događaj, što predstavlja najveći domaći modni događaj NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO, koji će se od 26. do 28. marta održati u predivnom ambijentu Doma oružanih snaga BiH pod generalnim pokroviteljstvom svjetskog  kozmetičkog brenda NIVEA, već od ranije poznatog ponosnog partnera ovog jedinstvenog modnog dešavanja u našoj zemlji.

Sarajevo će krajem marta ponovo po 30-ti put postati epicentar modne scene u sklopu kojeg će u tri dana trajanja na impozantnoj pisti svoje modne vizije za nadolazeću sezonu proljeće/ljeto 2013 predstaviti brojni bh modni dizajneri, modne kuće te gosti iz regije.

NIVEA je renomirani svjetski kozmetički brend koji već duži niz godina daje podršku razvoju bh modne scene i domaćim modnim dizajnerima.  Koje vrijednosti je NIVEA prepoznala u projektu BH FASHION WEEK SARAJEVO?

„Za vrijeme ovog jedinstvenog modnog događanja, želja nam je da domaći bh modni dizajneri (afirmirani i neafirimirani) pokažu i iskažu svoj talenat i kreativnost kroz svoje unikatne modele i kolekcije. Naš cilj je podržati potencijal ženskog poduzetništva i skrenuti pažnju javnosti na njihov značaj. Ovaj projekt je odlična platforma za razvoj bh modne scene i jedan od načina za poboljšanje ekonomskog položaja žena kroz jačanje ženskog poduzetništva. Dizajneri pokazuju da bh modna scena postoji.. Oni dolaze iz raznih gradova BiH, potiču se na poduzetništvo, daje im se prilika da iskažu svoju kreativnost, smjelost i hrabrost. Neki od njih proizvode odjevne predmete od najkvalitetnijih prirodnih materijala do nakita i modnih dodataka“….. izjavio je G-din Branko Kotarac, generalni direktor Beiersdorf d.o.o. Zagreb.

U prethodnih petnaest godina samo u Sarajevu organizirano je skoro 1000 modnih revija, a u narednom periodu tačnije od 26.03.-28.03.2013 godine, očekuje se još revija na kojima će se predstaviti bh modni dizajneri, kao i prestižni brendovi.

“Profesionalnost, visoki kvalitet organizacije, kreativne i svježe ideje su karakteristične za 30-ti jubilarni Nivea BH Fashion Week Sarajevo i osnovni su imperativ već dugi niz godina uspješnog projekta koji u svom predznaku nosi naziv renomiranog beauty brenda Nivea. Poznati brend Nivea i ovoga puta je prepoznao značaj projekta i dao svoj doprinos za jačanje bh modne scene te prezentaciju bh modnih dizajnera povodom ovog važnog jubileja” izjavila je Stela Zubak J, manager modne agencije Abc Models, koja je izvršni producent ovog jedinstvenog modnog događaja.

U toku je “casting” za jedinu bosanskohercegovačku sedmicu mode 30-ti jubilarni Nivea BH Fashion Week Sarajevo, a svi zainteresirani mogu se prijaviti tako što će ispuniti prijavni formular modela koji se nalazi na www.abc-models.com (contacts) ili preko Facebook stranice Abc Models.

Koje nam sve poslastice sprema 30-ti jubilarni Nivea BH Fashion Week Sarajevo, saznaćete uskoro!

Cijenim i poštujem rad svih naših dizajnera koji iz sezone u sezonu imaju kontinuitet u dizajniranju kolekcija i koji se trude i rade, te koji uspijevaju uprkos teškim vremenima napraviti svoje nove kolekcije, prikazati svoju maštu i sposobnost za dizajn – rekla nam je Jovana Gajić, zaštitno lice 30-tog jubilarnog Nivea BH Fashion Week Sarajevo!!!

Čast da bude zaštitno lice ovogodišnjeg 30. Jubilarnog NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO, pripala je Jovani Gajić. Kako se Jovana osjeća zbog toga obzirom da je izabrana za zaštitno lice u zaista velikoj konkurenciji djevojaka?

Kada su mi javili da sam izabrana da budem zaštitno lice predstojećeg događaja bila sam jako iznenađena ali i sretna što sam upravo ja zaštitno lice jubilarne 30-te sezone Nivea BH Fashion Week Sarajevo u okviru kojeg će se predstaviti najuticajniji dizajneri koji su obilježili prethodnih 15 godina, kao i drugi dizajneri koji su svoju karijeru gradili na BH Fashion Week Sarajevo baš kao i svi mi domaći manekeni iz cijele Bosne i Hercegovine. Nisam očekivala ovako nešto, ali mi svakako prija i veoma sam polaskana.

Ko je radio snimanje fotografije, styling, make up i frizuru i kako je proteklo snimanje?

Bilo je to nezaboravno snimanje uz puno zabave i smijeha sa izuzetnom ekipom. Haljina koju nosim je iz jedne od predivnih kolekcija naše kreatorke Svjetlane Prole, fotografiju je radio Aleksandar Arsenović, a make up i frizura su djelo Koste Miljkovića.

Šta je Jovana sve radila u svojoj dosadašnjoj karijeri u svijetu mode? Šta mislite koliko će vam titula zaštitnog lica 30. jubilarnog NIVEA  BH FASHION WEEK SARAJEVO pomoći u  karijeri….Koju reklamu biste najviše izdvojili a koju modnu reviju?

Radile sam mnoge revije na prostoru BiH, kao i nekoliko kataloga za modne kuće u Istanbulu. Reklama koju bih najviše izdvojila na dosadašnjim revijama bila bi upravo ova, izbor za zaštitno lice, a revija bi definitivno bila 2011. godine u Banjaluci. Nadam se da ću i u buduće imati mnogo prilika za rad, kako u BiH, tako i u inostranstvu.

U jakoj konkurenciji na takmičenju „Best Model BiH“ u organizaciji modne agencije Abc Models, stručni ocjenjivački žiri proglasio vas je za pobjednicu 2010., godine. Da se ocjenjivačka komisija vodila kvalitetom potkrijepljuje i činjenica da je i žiri svjetskog takmičenja upravo vas izabrao i za djevojku kojoj je dodjeljena lenta „Best Physic“ takmičenja. Koliko ste se prije dodjele titule bavili manekenstvom?

Prije dodjele titule, manekenstvom sam se bavila nešto duže od jedne godine, a dobijanjem lente na svjetskom takmičenju opravdala sam odluku našeg žirija, zbog čega mi je posebno drago.

Uskoro ćete prošetati i pistama najznačajnijeg modnog događaja u našoj zemlji 30. jubilarnog „NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO“ koji počinje 26.03. i završava se 28.03. 2013 godine. Koliko vam znači učešće u ovom projektu u kojem samo najznačajnija imena iz svijeta mode sudjeluju?

Znači mi mnogo, jer je ovo jedini modni događaj u našoj zemlji koji afirmira kako domaće modne dizajnere tako i nas manekene iz BiH.

Koliko se dugo bavite manekenstvom? Oni koji vas poznaju kažu da izuzetno ozbiljno pristupate poslu, da se maksimalno trudite obaviti svoj dio posla profesionalno. Koliko su te vrline česte kod bh. manekenki na kastinzima?

Manekenstvom se bavim pune tri godine. A što se tiče ostalih manekenki, stvarno ne mogu reći ništa loše što se tiče njihove odgovornosti, jer se veliki broj njih trudi da svoj posao obavi kako treba, dok s druge strane naravno da ima izuzetaka, ali njih ne želim da komentarišem.

Koje bh. modne dizajnere i modne kuće preferirate? Koje kreacije su Vas tokom prošlogodišnje sedmice mode posebno dojmile i da li ste postali vlasnica nekih?

Ima par kreatora čije su kreacije stvarno prelijepe i interesantne, ali ne bih nikoga izdvajala. Cijenim i poštujem rad svih naših dizajnera koji iz sezone u sezonu imaju kontinuitet u dizajniranju kolekcija i koji se trude i rade, te koji uspijevaju uprkos teškim vremenima napraviti svoje nove kolekcije, prikazati svoju maštu i sposobnost za dizajn.

tačno.net
Autor 25.3.2013. u 18:50