7 ljekovitih učinaka poljupca

Autor 2.4.2012. u 22:46

7 ljekovitih učinaka poljupca

Čovjek koji želi dobiti poljubac, mora ga prije svega nekome i dati. Sistem uzajamnosti. Opća kultura u Hrvatskoj i u mnogim drugim zemljama inače nije takva da se ljudi uzduž i poprijeko cmaču u lice, stoga neka ovo vrijedi bar za ljude za koje smatrate da bi im to odgovaralo. Dozvolite da to ilustriramo sljedećom mišlju: »Poljubac je ugodna, nenametljiva poruka o tome da su dvije udružene glave bolje nego jedna usamljena«. Sve razotkriveno i još mnogo prikrivenog sadržano je u veličanstvenosti poljubaca.

Ako još uvijek mislite da je poljubac ravnopravan pristojnom rukovanju, evo konkretnijih dokaza koji su rezultat manjeg istraživanja u Rusiji, i svjedoče o suprotnom:

1. Ljubljenje regulira kardiovaskularni proces i snižava visoki krvni pritisak i razinu kolesterola.

2. Ljubljenje stimulira više od 30 mišića lica, koji su odgovorni za glatkoću naše kože i povećavaju prokrvljenost kože lica.

3. S ljubljenjem čak potrošite 12 kalorija za vrijeme 5 sekundi ljubljenja

4. I još nešto vezano uz krvni tlak: s ljubljenjem spriječavate nastajanje stresnog hormona glukokortikoida, koji je krivac za visoki krvni tlak, slabost u mišićima i nesanicu.

5. Ljubljenje djeluje kot prirodno cjepivo, jer slina napada određene bakterije. Kako? Slina sadrži bakterije, koje su zajedničke za 80% ljudi, a 20% bakterija je individualnog karaktera. S izmjenom sline trebao bi se poticati vaš imunološki sistem da kroz prilagodbu reagira obrambeno na bakteriju, kojoj ste izloženi. Rezultat se pokazuje u produkciji anti-tijela, koja vas štite od tih bakterija. Taj proces nosi naziv »unakrsna imunoterapija« (cross-immunotherapy).

6. Preko ljubljenja mozak bi trebao analizirali usklađenost s osobom na suprotnoj strani. Da li vam se ikada dogodilo da vam je tek nakon prvog poljupca bilo puno jasnije što vam se sviđa odnosno  ne sviđa na određenoj osobi? Hmm…

7. Ne na posljednjem mjestu: djeluje protiv štucanja.

 

Želimo vam puno poljubaca.

 

Autor 2.4.2012. u 22:46

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija