Anthony Hopkins glumi Hitchcocka, slika prva

Autor/ica 20.4.2012. u 14:09

Anthony Hopkins glumi Hitchcocka, slika prva

Prva slika filma ‘Hitchcock’ upravo je pokazana. Otkrivamo Anthony Hopkinsa koji zbunjujuće sliči filmadžiji.

Glumac Anthony Hopkins glumi Alfreda Hitchcocka

U crtama Anthonyja Hopkinsa ugledamo lice Alfreda Hitchcocka. Sličnost je zbunjujuća. Visoko čelo, dug nos i uočljiv podvoljak, ni jedan detalj nije zanemaren. Ova prva slika je predznak da će to biti film koji će vjerno prikazati realnost. 

Prvo nazvan ‘Alfred Hitchcock and the Making of Psycho’ (Alfred Hitchcock i snimanje filma Psycho), naslov je skraćen u nešto umjerenije: ‘Hitchckock’. Predmet ovog biografskog filma, na kojem se upravo radi, snimanje je ‘Psiha’ i sve što se događalo iza kulisa slavnog filma, ali i ne samo to. Radi se i o odnosu Hitchcocka i njegove žene Alme Reville.

U vrijeme kad je sineasta na vrhuncu slave, odlučuje se napravitimalihoror-film bez nekih posebnih pretenzija. Suočen je sa mnogobrojnim odbijanjima. U nedostatku finansija, Alfred Hitchcock odluči  postati sam svoj producent. To je smjelost koja se uveliko isplatila i bila nagrađena, kad se sjetimo kakav je uspjeh doživio ovaj film. 

Anthony Hopkins će dakle glumiti Alfreda Hitchcocka u filmu redatelja Sache Gervasija.  Da Hopkins glumi Hitchcocka se već mislilo još onda kad se pripremala adaptacija knjige Stepehena Rebello-a, Alfred Hitchcock i snimanje filma Psycho.

Pored Anthony Hopkinsa-Hitchcocka, njegovu ženu Almu Reville glumiće Helen Mirren,  Scarlett Johansson će biti  Marion Crane (uloga koju je u filmu ‘Psiho’ imala Janet Leigh) Jessica Biel će glumiti Lilu Crane (koju je glumila Vera Miles), a James d’Arcy će preuzeti ulogu Anthonyja Perkinsa.

 

Armelle de Rocquigny

 

 

Autor/ica 20.4.2012. u 14:09