Bakrac i Tanovic pozvani u Alexandriu

Autor 22.9.2011. u 14:57

Bakrac i Tanovic pozvani u Alexandriu

Alexandria Film Festival, najprije promovira kinematografije zemalja Sredozemlja, cijelih 37 godina. Natjecanje je snažno i raznoliko, zahvaljujući kvalitetnim ostvarenjima jako nadarenih cineasta, koji rado učestvuju na ovoj, jako značajnoj smotri sedme umjetnosti.

Ove godine će se predstaviti dva filma iz oblasti, koja su učestvovala na mnostvu  značajnih, međunarodnih smotri. Najprije jako nagrađivano ostvarenje Adisa Bakraca “Ostavljeni”, ujedno pobjednik pariskih  susreta sedme umjetnosti južne Europe “See à Paris”, uvršten i u zvanično natjecanje Krlovy Vary International Film Festival, Santa Barbara International Film Festival, Amien Film Festival, Haifa Film Festival, Pula Film Festival, kao i portugalski Festroia international Film Festival.

“Ostavljeni”, dugometražni film produkcije HEFT, za ciji je scenrio zaslužan književnik Zlatko Topalović, nagrađen je sa set međunarodnih priznanja u Hrvatskoj, Francuskoj, Portugalu, Rumuniji i Srbiji.

Film oskarovca Danisa Tanovića, “Circus Clumbia” će se projicirati u nezavisnom dijelu festivala, koji se održava od 3 do 6 studenog.

Autor 22.9.2011. u 14:57