Besplatni razgovori putem Facebookove Messenger aplikacije!

tačno.net
Autor 6.1.2013. u 08:58

Besplatni razgovori putem Facebookove Messenger aplikacije!

Facebook nastavlja s predstavljanjem noviteta u svojim mobilnim aplikacijama pa su, nakon nedavnog predstavljanja aplikacije Poke koja korisnicima omogućava slanje samouništivih poruka, sada nadogradili Messenger aplikaciju putem koje se mogu slati glasovne poruke, a u budućnosti moći će se obavljati i VoIP pozivi.

Nadograđena Messenger aplikacija za Appleove uređaje i mobilne uređaje koji rade na Androidu sada omogućuje, osim tekstualne komunikacije i slanja fotografija, slanje glasovnih poruka.

Samouništive poruke i fotografije: Za što bi koristili ovu aplikaciju?

Kako bi putem Facebook Messengera poslali glasovnu poruku potrebno je kliknuti na novu poruku ili otvoriti postojeću konverzaciju s prijateljima u ovoj aplikaciji i u lijevom donjem kutu kliknuti oznaku plus.

Tu će se otvoriti opcije ‘Attach a Photo’, ‘Camera’ i ‘Record Voice’ – potrebno je kliknuti na posljednju opciju te, kada se otvori izbornik, pritisnuti i držati crvenu tipku za snimanje glasa i snimiti poruku, a ako vam se ne sviđa možete je otkazati i snimiti novu.

Osim mogućnosti slanja glasovnih poruka, Facebook trenutno testira i puno zanimljiviju opciju koja će korisnicima njihove Messenger aplikacije na pametnim telefonima omogućiti besplatne VoIP razgovore – poput Vibera ili Skypea, a s obzirom na broj korisnika Zuckerbergove društvene mreže, jasno je da bi milijuni ljudi mogli komunicirati na ovaj način.

Treba napomenuti da, jednako kao što je to slučaj i sa sličnim aplikacijama poput Vibera, za ove besplatne razgovore potrebna je internetska veza (WiFi ili mobilni internet) tako da su uvijek mogući potencijalni troškovi na koje korisnici trebaju pripaziti.

Na The Next Webu kažu da će VoIP razgovore putem Facebookove mobilne aplikacije za razmjenu poruka na početku testirati samo u Kanadi i ta će mogućnost biti dostupna samo korisnicima Appleovih iOS uređaja.

Trenutno nije poznato kada možemo očekivati da ova opcija postane dostupna i na ostalim tržištima (nadamo se uskoro) i na drugim mobilnim platformama poput Androida, dok je opcija slanja glasovnih poruka već dostupna za korisnike Androida i Appleovih uređaja te se nadograđena verzija Messengera koja omogućuje slanje takvih poruka može skinuti s Googlea Play, odnosno App Storea.

tačno.net
Autor 6.1.2013. u 08:58

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija