Bol – poziv tijela na otkriće uzroka

Autor 24.4.2012. u 12:27

Bol – poziv tijela na otkriće uzroka

Ako se bol pojavi bez očitog razloga, a posebno ako potraje izazvati će zabrinutost, strah i paniku. Većina ljudi je navikla bol otklanjati lijekovima. Da li je to dovoljno? Lijek ne otklanja uzrok pojave boli. Uzrok je i dalje ostao netaknut kako bi u nekom budućem vremenu pokazao rezultat svog razornog djelovanja. Predah bez boli ili vrijeme strpljivog podnošenja boli iskoristite kako biste otkrili zbog čega se bol pojavila. Ako uzroci pojave boli ostanu neotkriveni izlažete se neizvjesnosti u kojoj neprekidno raste vjerojatnost ozbiljnije medicinske intervencije i spašavanja onog što se još spasiti dade. Takav tijek događaja moguće je i poželjno izbjeći.
 
Što se to u tijelu oglašava putem boli?
O istini, za ponekog čitatelja još uvijek novoj ili upitnoj, o tome da svi dijelovi tijela imaju moć pamćenja već je bilo mnogo puta govora u mojim člancima. Tijelo vam putem boli govori o svom stanju i ujedno traži od vas drugačije postupanje prema njemu. Čak i više od toga, tijelo od vas traži da istražite svoju prošlost i sagledate postupke ili okolnosti koje su dovele do postepenog narušavanja zdravlja i konačno do pojave boli. Ako mislite da je ipak pretjerano kopati po svojoj prošlosti da biste se riješili tjelesne boli onda griješite. To je jedini način da aktualni problem boli trajno otklonite. Moć tjelesnog pamćenja opterećena je i sada onim doživljajima iz vaše prošlosti koji su tada bili suprotstavljeni vašem zdravlju. Tijelo pamti doživljaje tjelesnih nezgoda, neispunjenih nadanja, straha, panike, nasilja i svih vrsti ne-ljubavi. Sve te vrste memorija izazivaju zamor tjelesnih funkcija, usporavanje i zastoj izmjene tvari i konačno pojavu boli kao poziva na razumijevanje uzroka bolesnog stanja i djelovanje.

Bez obzira na to da li je u pitanju glavobolja, bol u trbuhu, ramenu, leđima, bol izazvana udarcem ili povredom, bol izazvana bilo kojom vrstom tumorskog ili kroničnog oblika, uvijek je to poziv tijela vama samima da djelujete.
Očito je da u tijelu postoji umna dimenzija koja pamti savršeni ustroj tijela kao zdravog, a prema tome pamti i reagira na svako odstupanje od tog po volji prirode projektiranog zdravog stanja. Možemo ju zvati Svijest tijela ili njegovom savršenom ili božanskom dimenzijom ako vam je tako draže. Kada iskonska Volja i težnja za povratkom zdravlju ne bi postojala tada sama bol ne bi imala smisla. Ona jednako tako ne bi imala smisla ukoliko ne postoji mogućnost povratka u zdravo stanje. Stoga ne gubite vjeru. Cjelovito rješenje leži u potrazi i čišćenju memorija upamćenih u vašem tijelu. Riješite se ne samo od boli već i uzroka bolesnog stanja.

Što putem boli Svijest tijela želi priopćiti?
Bol je govor tijela. Značenje tog govora gotovo da ima kvalitetu objave ili svete riječi, iako je izražena na svoj specifičan, neprijatan i neželjen način. Kada bi sloboda našeg uma bila tolika da se približi razumijevanju drugačijeg i izričitog oblika govora Svijesti našeg tijela, tada bismo vjerojatno čuli unutrašnji glas koji nam govori što u nama ne valja, koje istine o sebi trebamo prihvatiti, u čemu griješimo i što učiniti da to popravimo. Takvo stanje prosvjetljenja bilo bi moguće postići kada bi naš posebni ili svakodnevni um ili razbor bio voljan osluškivati savršenu volju Svijesti tijela i prepustiti joj se bezuvjetno. No kako smo uglavnom, usprkos intuiciji, daleko od takvog stanja svijesti bilo bi barem poželjno da razmislimo na koji smo to način, a protivno Volji svog tijela djelovali i time narušili njegovo zdravlje. Jednako tako treba razmotriti da li smo tijekom života bili izloženi stresu i doživljajima koje nismo bili spremni razumjeti i prihvatiti. Kako bi se ustanovilo postojanje onih oblika tjelesnog pamćenja koji nisu dostupni sjećanju osobe same, a dio su uzroka bolnog stanja, potrebno je potražiti stručnu pomoć u analizi i uputama za čišćenje tjelesnih memorija.  

Razrješenje boli
Tijelu je potrebno oslobođenje od stega upamćenih iskustava prošlosti bilo da se radi o onima uzrokovanima voljom same osobe koja trpi bol ili se pak radi o iskustvima u tijelu upamćenima bez njene volje i izbora, a čijeg postojanja kao tjelesnog pamćenja ona ne može biti ni svjesna.
Jednom prepoznate i osviještene tjelesne memorije prestaju biti zapreka povratku tijela u zdravo stanje. Tada se u tijelu budi ista ona moć koja zacjeljuje ranu, slomljenu kost, obnavlja jetru i ostala tkiva slijedeći pamćenje tijela na svoj izvorni oblik i funkciju. Tijelo kao i psiha odgovoriti će neočekivanom spremnošću i brzinom samoozdravljanja i nestankom boli bez obzira na vrstu bolesnog stanja.

Boris Cyprýn
Holistički savjetnik i terapijski pratitelj
www.zdravljeuvama.info
Sva su prava pridržana

Autor 24.4.2012. u 12:27

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija