Bosanac izumio kondom s krilima

Autor 29.11.2012. u 21:48

Bosanac izumio kondom s krilima

 

Kondom s krilima je nastao iz ličnih frustracija. Prije šest godina bosanski inžinjer Adnan Tunović kad je došao na posao uzeo je kredu i nacrtao kondom s krilima. Crtež je dobilo ime „Wingman“, rješenje za gnjavaže u krevetu.

Zajedno sa kolegom Paulom Breur razvio je ideju novog kondoma. Paul i Adnan su izvorno inžinjeri mašinstva, ali im to nije smetalo da izume novi kondom izjavljuje Breuer.

„Mi to vidimo kao da smo stavili mali avion oko kondoma. Krila se nakon postavljanja kondoma skidaju vrlo lako i u roku od 2 sekunde, tako da vodjenje ljubavi ne mora trpiti proceduru postavljanja kondoma”. 

Inžinjeri su sa novim dizajnom probali riješiti tri problema: previše gnjavaže, premalo osjećaja i nesigurno korištenje. „Zbog krila nema kontakta između prsti i kondoma što ovaj kondom čini sigurnijim. A sve to nam je dalo mogućnost da koristimo tanju gumu tako da ima više osjećaja tokom sexa što vam mogu potvrditi i iz ličnog iskustva“ zaključuje Breuer.  

“Wingman” je samo jedna od uspješnij projekata mladog inžinjer porijeklom iz BiH koji danas uspješno vodi firmu “Mungosworks” u Delftu. Prije osnivanja ove firme Adnan je završio mašinstvo na jednom od najprestižnijih tehičkih univerziteta u Evropi “TU Delft”.
Autor 29.11.2012. u 21:48