Chanel pjeva sa sirenama

Autor 5.10.2011. u 16:07

Chanel pjeva sa sirenama

U bijelom dekoru  nalik na morsko dno, između algi, hipokampa i različitih riba, Chanel” je predstavio svježu kolekciju svijetlih boja, skrojenu od nestvarnih, izriziranih materijala.

Perle su se nalazile posvuda: na vratu, potiljku i kičmi manekenki koju su ukrašavali kompletiranu izrezanim opravama, bez leđa. Zamjenjivale dugmad ili percing na bradi, ali i okrugle ukrase što ukrašavaju nos. Najzad su završile u kosi  visokih i vitkih djevojaka!

Kaiser Karl, što je početkom prošlog mjeseca proslavio 78 rođendan, objašnjava: “Nisu sirene u pitanju, pošto ne postoje!Nadahnuo sam se ležernosti algi i izvjesnim oblicima ribe. Zanimljivo je da tkanine 21 stoljeća teže tri grama, nastavlja oduševljeno Hambourski modni maestro, ističući da se radi o poliesteru, tkaninama dobijenim preradom stakla, novih nylona koji su nanovo prerađeni sa papirom! Pošto aktualno svi prave lažni “Chanel” od tweeda,  više to ne činim. Ne organiziram ni tradicionalni prolazak modela u jaknama “Chanel”, prisiljen sam udaljiti se od kodova kuće koje drugačije interpretiram, vraćajući se istim. Jednostavno, izbjegavam već ostvareno kojemu ću se vratiti kasnije”.

Srebrene čizmice ili sandale se obavijaju oko potpetica, naglašavajući mladost silueta. Jakne su kratke a rukavi se završavaju iznad članaka ruke. Materije sijaju u krem ili puder-roza, nijansama. Hlače su ravne kao i šorcevi, kompletirani vojničkim kaputićima. Sve je urađeno od plastificirane kože.

Izgled je klasičan, suknje dosežu do koljena i nema mnogo dekoltea.

Haljine su u nakrirano bijelim nijansama i natječu se sa drugim opravama, komponiranim u volanima od obrađenog muslina.

Mali kišni mantili što posjeduju plavosive motive, nose se na kupaće kostime.

Za večer, Lagerfeld predlaže duge haljine, zbog “crvenih tepiha”!

Na podiju, i ovog puta uzdignutom u prekrasnoj unutrašnjosti pariške Velike Palace /le Grand Palais/, manekenke su izlazile iz ogromne geode, sa rukama u školjkama. Pjevačica grupe “Florence and The Machines, poput vodene Venere, davala je ritam smotri pod staklenim stropom palače. Glumica Uma Thurman je usporedila dekor sa studijima “Cinecitte”.

Autor 5.10.2011. u 16:07