ČITAČ GLIKEMIJE NA i-PHONEU ZA PRAĆENJE DIJABETIČARA

Autor 20.10.2011. u 15:06

ČITAČ GLIKEMIJE NA i-PHONEU ZA PRAĆENJE  DIJABETIČARA

Praćenje glikemije je od životnog značaja za kontroliranje dijabetesa. Zato je proizvođač Sanofi, koji ji je komercijalizirao lijekove za liječenje dijabetesa, upravo lansirao na tržište dva čitača za glikemiju : BGStar i iBGStar.

Ovaj drugi je specifično napravljen da se koristi sa iPhoneom. Ovim aparatima je potreban uzorak krvi od samo 0,5 mikrolitra, a garantiraju precizno i brzo čitanje (u roku od 6 sekundi), zahvaljujući tehnologiji dinamičke elektrokemije. Ali, naročito je važno da su mjere memorizirane u aparatu, što omogućava bolje praćenje u periodu fluktuacija glikemije. Postoji i opcija programiranja zvučnog alarma u slučaju naglog pada ili povišenja koncentracije šećera u krvi.

iBGStar funkcionira sa aplikacijom iPhone, Diabetes Manager, koji se besplatno puni preko AppStorea. Veza sa iPhoneom omogućava između ostalog da se podaci o vrijednostima e-mailom šalju u realnom vremenu. Konačno, u odnosu na savjete liječnika, zahvaljujući partnerstvu sa Diabeo, pacijenti mogu imati na raspolaganju personaliziranu telefonsku pomoć 24 sata dnevno.

 

Odabrala i sa francuskog prevela Nada Zdravič

 

Autor 20.10.2011. u 15:06