Facebook izgubio 1,4 milijuna Britanaca u samo mjesec dana

tačno.net
Autor 29.4.2013. u 15:57

Facebook izgubio 1,4 milijuna Britanaca u samo mjesec dana

U posljednjih pola godine s Facebooka je otišlo 9 milijuna Amerikanaca, i 2 milijuna Britanaca, ali najveća društvena mreža u drugim dijelovima svijeta bilježi velik rast.

Facebook je u samo mjesec dana u Velikoj Britaniji izgubio 1,4 milijuna korisnika, što je pad od 4,5 posto, navodi Daily Mail. Najveća društvena mreža i dalje ima više od milijardu korisnika, a u posljednjih šest mjeseci s mreže je, navode, otišlo 9 milijuna ljudi u SAD-u i 2 milijuna Britanaca.

Razlog za pad je pojava novih društvenih mreža, a ovom broju ne pomaže ni dolazak novih korisnika. Stručnjak za nove medije, Ian Maude, kaže da je razlog pada korisnika ‘faktor dosade’, a većina onih u SAD-u i Britaniji, koji žele na Facebook, to su dosad i učinili.  Iako je rizik da se Facebooku dogodi Myspace prilično nizak, i to treba uzeti kao mogućnost, kaže Maude.

Facebook Home aplikacija za Android, redizajn i druge nove mogućnosti, neki su od noviteta kojima Zuckerberg želi privući nove korisnike na mrežu, ali i oglašivače koji će donijeti novac. Isto tako, ti bi zahvati trebali i pomoći Facebooku da korisnici što duže budu na mreži. Kako je objavio comScore, korisnici su u veljači bili oko 6 minuta manje na mreži, no u prosincu.

No, iz Facebooka objašnjavaju da je razlog za to što se sve više vremena na mreži provodi na ekranima telefona i tableta, a ne računala. S druge strane, Facebook u Južnoj Americi i Indiji bilježi rast od 6 i 4 posto u prošlom mjesecu.

 

24sata

tačno.net
Autor 29.4.2013. u 15:57