Facebook kupuje WhatsApp

tačno.net
Autor 20.2.2014. u 08:47

Facebook kupuje WhatsApp

Facebook je objavio kako je postignut finalni dogovor o kupnji WhatsAppa, popularnog sustava za instantnu razmjenu poruka putem smartphonea, za cifru od basnoslovnih 16 milijardi dolara, u kešu i dionicama (4 milijarde u kešu i 12 milijardi u Facebookovim dionicama.) Dodatne tri milijarde dolara u Facebookovim dionicama bit će ponuđene osnivačima WhatsAppa u periodu od naredne četiri godine nakon finaliziranja ugovora.

Iz WhatsAppa su potvrdili ovaj navod, dodajući kako će WhatsApp i dalje postojati kao zasebna aplikacija, neovisna o Facebook Messengeru te kako će “ubrzati Facebookove mogućnosti donošenja dodatne povezivosti čovječanstvu”. Jan Koum, suosnivač WhatsAppa će ući u “board of directors” Facebooka kao dio ove akvizicije, a sjedište tvrtke i dalje će ostati u Mountain Viewu u Kaliforniji.

U objavi za medije koju je Facebook odaslao ovim povodom Mark Zuckerberg je izjavio kako je “WhatsApp na putu ka povezivanju milijardu ljudi” te kako je usluga koja dostigne takvo što nevjerojatno vrijedna. Trentučano, naime, WhatsApp koristi preko 450 milijuna ljudi diljem svijeta, od čega njih 70% aplikaciju barem jednom upotrijebi svakog dana. Ukupni volumen prenesenih poruka približio se sveukupnom prometu SMS-ova svih mobilnih operatera na svijetu.

bug.hr

tačno.net
Autor 20.2.2014. u 08:47

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija