Google-ova nova početna stranica vas vodi u Google+

Autor 1.7.2011. u 08:09

Google-ova nova početna stranica vas vodi u Google+

S pokretanjem nove Social Sharing (NE ZOVITE JE MREŽOM) Sevrisa i dodajući autorstvo pogled na rezultate pretraživanja, Google je promjenio izgled ikona na početnoj stranici.

Nova početna stranica googla je smanjila Logo, i premijestili su sve linkove na vrh stranice i u donji dio s lijeve i desne strane. Naravno naj upečatljiviji dio je je crna traka na vrhu liste za Google-ove razne servise. Za pomoć u navigaciji postoji mala crvena traka koja se pokazuje iznad određene aplikacije na kojoj se trenutno nalazite, bilo to Web ili Gmail ili Mape svejedno. Ima iste linkove koji su bili na stranici i jučer, ali obojena traka ih čini vrlo upečatljivim i pokazuje sve one servise u kojima Google nije bio na nivou. To je Google-ov podsjetnik da ima dosta različitih alata. I naravno, želi da ih iskušaš sve!

Zanimljivo, Googel-ov službeni post na početnoj stranici nikako ne spominje Google+, ali ovaj novi design očito nas vodi na Google+. Jednom kad se spojiš na Google+ ta Crna Traka čini veliku stvar od toga. Link od Google+ se nalazi na gornjoj desnoj strani vaše Trake gdje se pokazuje vaše ime i slika profila. Ali najupečatljivije su notifikacije o Google+ novostima koje se pojavljuju obojene u crvenu boju. Iskoče i kažu „Klikni me“!

I ako se sada pitate kako će Google privući ljude da koriste Google+, ovo je vaš odgovor. Oni će vas pozvati kroz Ulazna Vrata (Google Home Page)!

Zaista, zar trebamo još jednu društvenu mrežu u moru Facebook-a, Myspace-a, Derneka ….


 

Autor 1.7.2011. u 08:09