Hladno pivo među nominiranima za MTV nagradu

Autor 19.9.2011. u 20:29

Hladno pivo među nominiranima za MTV nagradu

Na konferencijama za medije koje su istovremeno održane u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani i Sarajevu, MTV je objavio imena pet izvođača iz regije koji će se natjecati za nagradu „Best Adria Act“ na ovogodišnjoj dodjeli europskih MTV nagrada. EMA (Europe Music Awards) održat će se 6. studenog u Belfastu u Sjevernoj Irskoj.

Nominirani izvođači za „Best Adria Act“ su Dubioza kolektiv, Hladno pivo, Magnifico, S.A.R.S. te SevdahBABY. Glasanje počinje danas na www.mtvema.com i traje do 16. listopada u ponoć. Pobjednik putuje u Belfast i natjecat će se za nagradu „Best European Act“.
Konferenciji za tisak u Zagrebu prisustvovali su članovi benda Hladno pivo, dok su se ostali nominirani izvođači putem video poruka obratili prisutnima i svojim obožavateljima. Frontmen benda Hladno pivo Milan Kekin, zahvaljujući se na nominaciji rekao je u svom stilu: „Htio bih se zahvaliti svim novinarkama, novinarima, fanovima, MTV-ju, mamama i tatama koji su nas predložili za nagradu MTV-ja. Na neki način je ovo priznanje da svi kilometri pređeni po lošim putevima naše regije nisu bili uzalud“.
Žarko Kovačević i ostali članovi benda S.A.R.S. zahvalili su se MTV-ju i svojim obožavateljima na ovoj nominaciji: „Drago nam je da smo nominirani za MTV Best Adria Act i puno hvala MTV-ju na tome. Nadamo se da ćete glasati za nas i da ćemo pobijediti na ovom natjecanju i pobjeći u Belfast. Pozdrav svim novinarima iz regije i cijeloj publici koja nas podržava i očekujemo glasove od vas, ljudi. I vidimo se na koncertu u vašem gradu“.
Svoju video poruku poslao je i Milan Stanković, poznatiji kao SevdahBABY, u čijem društvu je bila pjevačica Djixx: „Imamo tu čast zahvaliti se za jednu veliku stvar koja nas očekuje u sljedećem periodu, a to je da smo jedni od nominiranih za MTV Music Awards. Želimo izraziti zahvalnost i reći koliko nam znači ova nominacija, jer od kad smo klinci bili gledali smo te nagrade, tako da smo radili predano sve ove godine da bismo ovo doživjeli i hvala MTV-ju“.

Bosanskohercegovački bend Dubioza kolektiv su izjavili povodom nominacije: „Mi smo stari veterani MTV nagrada, ovo je naša treća nominacija za regionalnu nagradu. Nećemo sad glumiti da smo bili iznenađeni i usplahireni, ali je nominacija uvijek super jer je to potvrda da to čime se baviš i što radiš netko primjećuje i evaluira na pravi način. A vidjet ćemo što će biti dalje. MTV nagrade su super moment u kojem ti netko kaže da je dobro to što ste napravili u proteklom vremenu i predstavljaju način na koji se taj rad može ovjekovječiti nekom, uvjetno rečeno, figuricom koju možeš ostaviti iza sebe. Uz to, ovo je odlična prilika i za promociju benda i van ovog prostora koji pokriva MTV Adria“.

Slovenski glazbenik Magnifico također nije krio oduševljenje zbog nominacije: „Nikad još nisam bio nominiran za MTV nagradu, ovo je prvi put za mene. Nadao sam se da ću biti mlađi kad budem nominiran, ali i ovako je dobro, vrlo sam zadovoljan i sretan. To znači priznanje od strane mlađe publike, a ostaje nam da vidimo što će biti. Da ste mi živi i zdravi. Aleluja“.

Ninoslav Jovanović, glavni i odgovorni urednik MTV-ja na pressici u Beogradu je istaknuo da je MTV EMA dodjela nagrada ‘“najveći muzički događaj godine u Europi, ne samo na MTV-jevoj globalnoj mreži koja dopire do 550 milijuna domaćinstava širom svijeta, već i na svim drugima kanalima i medijima zahvaljujući atmosferi koju ovaj događaj stvara. Europska dodjela MTV nagrada je jako popularna i u Adria regiji jer naša glazbena scena ima veoma kvalitetne izvođače koji su zaslužili ponijeti titulu „Best Adria Act“ koja će im otvoriti mnoga vrata na svjetskoj glazbenoj sceni”.

Svečanost dodjele EMA poznata je po tome da privlači najatraktivnija imena iz svijeta glazbe, a ove godine će biti veća nego ikada. Od svog početka 1994.godine, MTV EMA je stvorila reputaciju jedne od najsenzacionalnijih dodjela glazbenih nagrada u svijetu. Revolucionarne mogućnosti prijenosa na više platformi u kombinaciji s fantastičnim nastupima najvećih svjetskih zvijezda stvaraju naelektriziranu atmosferu u kojoj se sve može dogoditi. Na prethodnim dodjelama nastupile su svjetske superzvijezde kao što su U2, Madonna, Prince, Bon Jovi, Coldplay, Green Day, Take That, Beyonce, Shakira, Rihanna, Jay-Z, B.o.B., Katy Perry, Linkin Park i mnogi, mnogi drugi.
Poznat kao najprestižniji glazbeni događaj u Europi, ovogodišnji MTV EMA spektakl će se održati u Belfastu. Ovo je prvi put da je Sjeverna Irska domaćin ceremonije. Belfast je odabran za domaćina dodjele jer, osim zanimljivih turističkih atrakcija, predstavlja jedan od najuzbudljivijih gradova s oko 35% populacije mlađe od 25 godina. Poznat je po živahnom noćnom životu i njegovoj nenadmašnoj glazbenoj sceni, poznatoj po brojnim novim umjetnicima koji osvajaju vrhove svjetskih lista. Sve ovo čini savršenu podlogu da se jedan od najvećih svjetskih glazbenih događaja održi baš tu.


zena.hr

Autor 19.9.2011. u 20:29