Izgubila prsten čija vrijednost je procijenjena na 1,2 milijuna eura

Autor 19.1.2012. u 16:37

Izgubila prsten čija vrijednost je procijenjena na 1,2 milijuna eura

Gospođa je zaboravila prsten u toaletu jednog velikog hotela u Hong Kongu. Prsten još nije pronađen

Na šta liči prsten čija je vrijednost procijenjena na 1,2 milijuna eura? Ima orgomni smaragd od 16,83 karata, smješten između dva dijamanta; to krasi prsten koji ima i 674 minijaturna draga kamena.

To je, prije bi se reklo, vrsta prstena kojeg se obično čuva u blindiranom sefu i ne usuđuje se ga nikada nositi, iz straha da ga se ne izgubi ili ne ošteti.

Zaboravila prsten u toaletu

Ali srećna vlasnica ovog prstena ga je voljela nositi i zaista ga je izgubila 8. septembra 2011. u večernjim satima. U vrijeme boravka u Hotelu Four Seasons, velikom zdanju u Hong Kongu, bogata vlasnica je zaboravila svoj dragocjeni prsten u toaletu. Riječ je o Caroline Scheufele, ko-predsjednici draguljara Chopard, kako izvještava South China Morning Post, citirajući anonimnog zaposlenika ovog draguljara i proizvođača satova iz Švicarske.

I, nesrećna vlasnica, čim je shvatila šta se desilo, požurila je nazad u toalet, nadajući se da će pronaći prsten. Na nesreću, nije ga našla. Krađa je izašla na vidjelo prije par mjeseci, ali je objavljena javnosti tek 18. januara 2012. Treba ipak priznati da ovakva vrsta prstena može izazvati svojevrsne neočekivane talente Arsena Lupina“. Osim ako neki zaljubljenik već nije poklonio svojoj ljubljenoj…

Nagrada od 500 000 hongkonških dolara

Prema Europe 1, policija Hong Konga, zadužena za istragu, sva se naoštrila. „Neka žena stranog porijekla ostavila je prsten sa smaragdom, vrijednosti 12 milijuna hongkonških dolara (1,2 milijuna eura), u toaletu na četvrtom katu Hotela Four Seasons u Hong Kongu“, objavio je prvi put glasnogovornik policije, koja nije htjela potvrditi identitet vlasnice prstena.

Nagrada od 500 000 hongkonških dolara (50 000 eura) obećana je onome ili onoj ko vrati prsten.

 

Autor 19.1.2012. u 16:37

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija