Izložba „100 godina Nivea njege“

Autor 10.4.2011. u 01:27

Izložba „100 godina Nivea njege“

Povodom obilježavanja 100. rođendana Nivea kreme, tvrtka Beiersdorf je u galeriji Karas u Zagrebu otvorila izložbu „100 godina Nivea njege“. Originalne instalacije, autentična pakiranja i vremeplov hrvatskih i stranih oglasa posjetitelje vodi kroz vizualnu, osjetilnu i emocionalnu priču u čijem je središtu bijela krema koja je postala društveni fenomen i univerzalni simbol obiteljske tradicije. Put od prve kreme do najpoznatije robne marke za njegu kože protkan je revolucionarnim inovacijama koje su, kao i kultna Nivea krema, promijenile svijet kozmetike i uvijek pronalazile put do srca novih generacija. Izložbu su brojnim gostima na otvorenju predstavile voditeljica Daniela Trbović i Nataša Bagić iz tvrtke Beiersdorf.

„Nivea krema, odnosno plava kutijica s bijelim slovima, ona aluminijska, ne plastična koja je stigla kasnije, je nešto što mene automatski vraća u doba odrastanja i djetinjstva, u moj Karlovac, ljetovanja na Korani i na premazivanja tijela s tom kremom nakon kupanja i tuširanja. Kod kuće smo uvijek imali ona veća pakiranja. To je nešto što vas podsjeća na dane kad ste bili drukčiji. Moj otac je godinama koristio Nivea soft, uvijek u obitelji imamo nešto od Nivee, kreme, dezodoranse, losione. Odlična su mi ova mala pakiranja“, rekla je Daniela Trbović.

„Danas se nudi hrpa proizvoda, ali vjerojatno nakon svih mogućih isprobavanja i znatiželje čovjek se ipak zadrži na nekim proizvodima koji su za njega prilagođeni, zdravi i korisni i koji su mu ugodni“, smatra poznata voditeljica, a što se tiče brige za vlastiti izgled dodaje: „Pazim na kozmetiku za njegu oko očiju, za lice kako kad, mijenjam da se ne zasiti koža. Trebala bih više paziti na svoj izgled zbog posla kojim se bavim, ali genetika mi je sklona pa se mogu švercati. Higijena prije svega, koja je povezana sa zdravljem, a onda dekoracija na kraju“.

Instalacija Nivea kreme promjera 100 centimetara postavljena je u središte prvog dijela izložbe jer je bijela krema u kultnoj plavoj kutijici početak priče o uspjehu najpoznatijeg svjetskog brenda za njegu kože te i danas predstavlja središte njegovog razvoja. Danas se 125 milijuna Nivea krema svih veličina godišnje proda u 200 zemalja svijeta. Posjetitelji mogu dotaknuti i pomirisati snježno bijelu kremu koja se cijelo stoljeće nije promijenila te je, kao simbol univerzalne njege, promijenila svijet kozmetike i do danas ostala jedinstven dio obiteljske tradicije.

Nivea video vremeplov povezuje dva dijela izložbe te spaja tradiciju i suvremene Nivea vrijednosti. Započinje originalnom kino reklamom iz 1922. i nastavlja priču o obitelji, nježnosti, ljubavi, iskrenosti, dodiru i pouzdanosti – najvažnijim sastojcima života koji, kao i Nivea krema, ostaju nepromijenjeni i povezuju generacije.

Originalna prva pakiranja, fotografije i oglasi posjetitelja vode na putovanje koje počinje samozatajnom ljepotom femme fragile 1911., prelazi iz Art Nouveau boudoira na osunčane plaže i planine, na krilima Art decoa prolazi svjetski rat i kroz revolucionarne ’60-e i ’70-e dolazi do slika kojih se već možemo bolje prisjetiti, putem mijenjajući koncept ljepote i njege, inovacijama koje su bile simboli novih generacija. Nivea je na prvi pogled osvajala srca potrošača i uvijek bila korak ispred – već 1936. je ponudila prvo sredstvo za sunčanje, a na pojavu mini suknji je 1963. odgovorila prvim mlijekom za tijelo. Muškarci su odahnuli s prvim losionom nakon brijanja bez alkohola, a anti-age revoluciju označila je Nivea Visage Q10, najprodavanija krema protiv bora svih vremena.

Poseban dio posvećen je Nivea kremi u Hrvatskoj. Art deco oglasi iz ’30-ih, oživljeni u kultnom filmu „Tko pjeva zlo ne misli“ u kojem glavnu protagoniste po zagrebačkim izletištima prati Nivea. Kako je krema koja nikada nije izašla iz mode postala dio najveće modne priče u Hrvatskoj, Cro A Portera, dočaravaju njezina posebna izdanja koja su kreirale domaće dizajnerske zvijezde, Boudoir, Zigman, Elfs, Ogi Antunac i Luka.

U sadašnji trenutak vraća nas drvo koje simbolizira liniju Pure&Natural s 95% sastojaka prirodnog porijekla i točke na zidu koje predstavljaju Nivea vrijednosti, koje su poput točaka bijele kreme na dječjem licu, bezvremenske.
Izložba u galeriji Karas u Praškoj 4 je otvorena svaki dan, do 17. travnja. Ulaz je besplatan, a svaki posjetitelj uz fotografiju na kojoj može postati dio Nivea uspomene, sa sobom može ponijeti i malu Nivea kremu za uspomenu.

zena.hr

Autor 10.4.2011. u 01:27

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija